Hoppa till sidans innehåll

Förlust efter förlängning i Gävle

24 JAN 2013 07:30
FAIK såg ut att få med sig tre poäng från Gävle, men Sätra stal åt sig två av dem.
  • Skapad: 24 JAN 2013 07:30

Matchsammanfattning

Som väntat sätter Sätra högsta fart från start i denna match och dominerar spelet till en början. FAIK får ägna all kraft åt att försvara det egna målet, vilket man också gör ganska väl till en början. Lite drygt åtta minuter in i perioden ger dock Sätras tryck utdelning när man bryter igenom på kanten och lyckas sätta en ledningspuck. Ju längre perioden lider så jobbar sig FAIK dock in i matchen och spelet blir jämnare med chanser åt båda hållen. Med lite mer än två minuter kvar av perioden drar FAIK på sig en utvisning och Sätra får chansen att gå ifrån till en tvåmålsledning. FAIK jobbar dock mycket bra i boxplay hela matchen och Sätramålen uteblir i denna spelform. Det är istället FAIK och Dennis Gustafsson som med endast fyra sekunder kvar lyckas sätta en kvittering.

Sätra kommer ut till den andra perioden med viljan att snabbt återta ledningen och man snurrar i FAIKs zon de första bytena, men målet uteblir då FAIK spelar stabilt. Båda lagen får två gånger var möjligheten att spela med en man mer under perioden, men målen uteblir. Inga mål blir det heller i spel fem mot fem. Spelet är böljande och jämt under denna mittenperiod, men de riktigt heta chanserna skapas inte åt något håll, vilkte också den låga skottstatistiken 5-6 vittnar om.

Om Sätra var det bättre laget i den första perioden och den andra perioden helt jämn så är det FAIK som är bäst i den tredje perioden. FAIK skapar mer tryck mot Sätramålet än i de tidigare perioderna och ser ut att ha mest krafter kvar. halvvägs in i perioden får man också återigen chansen att spela numerärt överläge och i slutet av dessa två minuter lyckas Pontus Ekegren sätta ledningsmålet efter fint spel. Kort efter målet drar FAIK på sig en utvisning och Sätra tar omedelbart en time-out för att hinna snacka ihop sig. Spelet med en man mer på banan vill sig dock inte denna kväll för Sätra och FAIK behåller ledningen. Tiden börjar nu bli knapp för hemmalaget och man skapar inte de riktigt heta chanserna. Med mindre än två minuter kvar av matchen väljer man också att ta ut målvakten för att få en extra spelare på isen. FAIK skickar en puck från egen zon mot det tomma målet, men den går några decimeter utanför och det blir istället icing och tekning i FAIKs zon. Sätra vinner tekningen och behåller pucken i zon och efter en tilltrasslad situation vid sargen kommer pucken fri till en Sätraspelare i slottet som inte gör något misstag utan kvitterar matchen med endast 56 sekunder kvar. Matchen går till förlängning.

Förlängningen blir ingen långvarig historia. FAIK är nära att avgöra i det första bytet då en FAIKare åker sig mot ett friläge, men blir upphakad och får inte till något riktigt avslut. Istället är det Sätra som kan avgöra i förlängningens andra byte då FAIK tappat pucken i mittzonen och fri med målvakten avgör Sätraspelaren matchen.

 

Matchfakta

IK Sätra - FAIK 3-2 e.f. (1-1,0-0,1-1,1-0)

 

Skotten: 22-26

 

FAIK-mål

19:56 1-1 Dennis Gustafsson (Erik Fredriksson)

52:42 1-2 Pontus Ekegren (Sebastian Varjomaa, Magnus Franzén)

 

Laguppställning FAIK

Mv: Tobias Bergström - Daniel Bergström

  1: Stefan Carlberg - Pontus Ekegren - Jonas Ekegren

      Magnus Franzén - Sebastian Varjomaa

  2: Erik Fredriksson - Jesper Andersson - Dennis Gustafsson

      Mathias Jukkola - Kristian Johansson

  3: Casper Sandström - Samuel Blücher - Tobias Eriksson

      Stefan Norberg - Victor Andersson

  4: Marcus Räikkönen

      Martin Forss

Skribent: Mathias Jukkola

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info