Hoppa till sidans innehåll

121 007 kronor till Cancerfonden!

30 NOV 2017 14:24
Ett hundra tjugoett tusen sju kronor. Så mycket samlade vi in tillsammans i vår insamling till Cancerfondens kampanj Rosa Bandet! Läs mer om projektet och se överlämningen av checken som gjordes hemma på Fagerliden!
  • Skapad: 30 NOV 2017 14:24

SAMMANFATTNING AV "ROSA BANDET-MATCHEN" OCH INSAMLINGEN TILL CANCERFONDEN

121 007 kronor till Rosa bandet!

Söndagen den 22 oktober spelade Fagersta AIK hemmamatch mot Karlskoga HC - HC Flyers från Karlskoga, i Hockeytvåan Västra B. 

Denna speciella match hade utannonserats lite extra ihärdigt, på nätet, i media och på arbetsplatser runt om i staden, för att nå ut till så många som möjligt med information om vår insamling till Cancerfonden. Matchen lockade också den högsta publiksiffran på länge. Hela 952 personer tog sig till Fagerlidens ishall denna afton!

Hemmalaget spelade för dagen i ett speciellt framtaget rosa matchställ som flera godhjärtade sponsorer gått in och sponsrat. Dessa tröjor auktionerades efter slutsignalen ut på föreningens Facebook-sida och inbringade totalt mer än 45 000 kronor. Alla intäkter från tröjauktionen samt allt överskott från tröjsponsorerna räknades självklart in i vår insamling.

Två av Fagerstas storföretag gick dessutom in och betalade 100 kr per anställd som gick på matchen, och 200 kr för den som bar något rosa plagg, vilket många valde att göra. I entrén fanns även hinkar för frivillig entréavgift, som givetvis också lades till i insamlingen.

Utöver allt detta så hade vi under kvällen en "Swish-insamling" till föreningens Swish-nummer, där alla som ville kunde swisha valfritt belopp märkt med "rosa" och på detta enkla sätt ge ett bidrag till kampen mot cancer. 

CHECKÖVERLÄMNINGEN

Den 19 november besökte Cancerfondens representant Xavier Guerillon oss här hemma på Fagerliden (strax innan A-lagets avfärd till Karlskoga för att besegra HC Flyers).

A-laget fick då äran att stolt överräcka checken personligen till en mäkta imponerad mottagare. Se videoklippet från checköverlämningen högst upp på sidan!

SUMMAN PRESENTERAS

Summan "hemlighölls" en vecka till, eftersom vi ville kunna presentera den "live" inför vår fantastiska publik, dvs ni som faktiskt samlat in den större delen av pengarna!

I den första periodpausen under hemmamatchen mot Skedvi/Säter IF, tisdagen 28 november så offentliggjorde vi till sist det totala beloppet som insamlingen inbringat. Till publikens jubel presenterade vi den fantastiska summan: 121 007 kronor!

Stort tack till alla sponsorer, privatpersoner och funktionärer för era gåvor och insatser! Ett stort tack även till spelarna i A-laget som var initiativtagare till denna insamling.

Tack alla som varit involverade i arrangemanget och tack till Hockeytvåans bästa publik! 

Tack Fagersta. Tillsammans ska vi besegra cancer!

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

FAIK Team-kläder:
Intersport

Stöd FAIK när du handlar hos kända nätbutiker:Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2021-2022:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

stainless

Fagersta Kommun
 


Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link

Se all info