Hoppa till sidans innehåll

Tre mål på 96 sekunder - Malung gick på knock

03 MAR 2018 18:00
FAIK förlorar fredagskvällens returmöte i Play-Off 2. Bortalaget lade grunden till segern med tre snabba mål i första perioden. Slutresultatet 1-5 innebär 1-1 i matcher och framtvingar en tredje avgörande match i Malung på söndag.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2018 23:52

Fagersta AIK - Malungs IF 1-5 (0-3, 1-1, 0-1)

Tid: Fredag 2 mars 2018 kl. 19.00
Plats: Fagerlidens Ishall, Fagersta.
Publik: 618 åskådare

Skott: 26-37 (8-15, 8-9, 10-13)

Matchprotokollet:
http://stats.swehockey.se/Game/Events/389192


Fagersta AIK inleder matchen bra och båda lagen byter chanser. Denna match håller motståndarnas målvakt Per Anderhag #31 tätt mellan stolparna samtidigt som han får god hjälp av sina medspelare som effektivt ligger i skottlinjen. Ett blockat skott följt av en spelvändning är även det som skulle föranleda Malungs 0-1 mål. 

FAIK TV & DJ Rajban  bjöd på ett nytt häftigt intro inför matchen
(med hjälp av FAIK:arna Olivia, Izabell, Axel, Edvin, Lova & Lowa)
 

96 ödesdigra sekunder i första perioden avgjorde matchen

Det är FAIK:s #6 Reetu Kosonen som olyckligt träffar benskyddet på en Malung-spelare, och bara några sekvenser senare så kommer en högt forecheckande #29 Filip Kondys och vinner pucken vid kortplanket, varpå kedjekollegan #21 Mårten Dalmans bryter in och petar in pucken mellan benen på Tobbe Bergström #30 i FAIK-målet. Tiden för målet 07:55.

Direkt vid tekningen därpå så byter Malung in sin vassaste kedja med poängstarke centern #11 Jonas Kapla i mitten, flankerad av ex-leksingen #30 Viktor Enmalm till vänster och rightfattade #4 Johannes Matses till höger. Malung vinner tekningen och som på en given signal sticker nyss nämnda #4 Matses i en båge där han osynligt tar sig in som tredjegubbe i slottet och drämmer dit 0-2 på direktskott, bara 10 sekunder efter det första målet. Tiden för målet 08:05.

FAIK-båset begär Time-Out och därefter lyckas hemmalaget vaska fram ett par hyfsade chanser. Efter ca en halvminut så gör bortalagets målvakt en till synes turlig räddning på Oscar Ekmans skott, med hjälp av"knoppen" på målvaktsklubban. Liknande räddningar brukar på något vis vara lite typiska för en målvakt som har en "bra dag på jobbet" och det visade sig vara sant även denna kväll.

Strax efteråt så rasslar det till i nätet på den andra planhalvan igen. Återigen börjar det hela med ett blockat skott, denna gång var det Malungs #21 Mårten Dalmans som står i vägen och genast rusar framåt i en kontring. FAIK får därefter inte ut pucken ur egen zon och Malung får ett långt anfall och man byter in Jonas Kapla #11. Den rutinerade Kapla, som är lika skicklig i så väl spelet med- som -utan puck, tar sig obemärkt in i slottet och snärtar dit 0-3 på den andra returen efter att Tobbe Bergström #30 först räddat #26 Isac Heens försök att gå "köksvägen" och sedan även den första returen från #30 Viktor Enmalms klubba. Tiden för målet 09:31.

FAIK reducerar - men repliken dröjer inte länge

Efter Malungs tre mål så återfår matchen så småningom en mer "normal" karaktär och känslan är hela tiden att om vi bara får in en reduceringspuck så kan det öppna upp sig. En tremålsledning må ge en viss arbetsro men är inte lätt att bevaka i 50 minuter.

Med ungefär halva matchen spelad - vid 34:35 - så får Jesper Persson #20 en lång pass från Martin Forss #3 och bryter in framför motståndarmålet och gör 1-3 inför den jublande hemmapubliken som nu börjar känna doften av en upphämtning.

618 pers

Hela 618 personer hade denna kväll valt att komma till Fagerliden, en imponerande siffra inte minst med tanke på Frida Hansdotters OS-firande som pågick samtidigt i grannkommunen och lockade många idrottsintresserade.

Bara 56 sekunder senare så flyger dock Tobbe Bergströms handduk i luften då Jonas Kapla #11 lyfter in pucken i nättaket. Malung utnyttjar läget när FAIK åker och byter, med en lång passning av #26 Isac Heens, hela vägen från den egna förlängda mållinjen upp till #4 Matses vid bortre blå och vidare till #11 Kapla som gör sitt andra mål under Play Off.

I slutet av den tredje perioden så utökar Malung ledningen med ett femte mål, vilket blir matchens sista och matchen slutar därmed 1-5.


1-1 i matcher - tredje avgörande på söndag

Ställningen i Play Off 2 är härmed 1-1 efter 120 spelade minuter. Nu väntar de sista 60 minuterna på söndag i Malungs Ishall.

Ta er gärna till Malung och heja fram laget i kampen om en plats i Kvalserien.
 
Obs! Även den tredje matchen sänds live på Fagersta-posten.se för er som inte kan närvara. Det var visst någon form av tittarrekord i onsdags och säkert blir det något liknande även denna bortamatch!

Så gick det i Play Off 2 Omgång 2

(Åmål klara för Kvalserien, övriga matchserier står nu 1-1)
Play Off 2 Omgång 2 

Länk till söndagens livesändning:
http://www.fagersta-posten.se/ishockey/div-2/klart-playoffdramat-fortsatter-sporten-livesander-avgorande-matchen-mellan-malung-och-faik


 "Johansson x 2"  - två videohälsningar som visades på FAIK TV-skärmen före nedsläpp

Skribent: FAIK TV
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 079-3403409
E-post: This is a mailto link