Hoppa till sidans innehåll

Straffseger gav två viktiga poäng

2017-11-15 13:01
Efter två spelade perioder av gårdagens match mot IFK Hallsberg så var ställningen 3-3, samtliga tre FAIK-mål gjorda av Jesper Persson. I tredje gick vi för seger men bortalaget stod emot trots en sen dubbelutvisning som gav FAIK chansen att vinna.
  • Uppdaterad: 2017-11-15 13:33

Fagersta AIK - IFK Hallsberg 4-3 e. str. (1-1, 2-2, 0-0, 0-0, 1-0)

Tid: Tisdag 14 november 2017 kl. 19.00
Plats: Fagerlidens ishall
Publik: 250 personer

Skottstatistik: 31-36

Målvaktskampen:
#30 Tobias Bergström FAIK: 91,67% (33 av 36 möjliga räddningar)
#76 Simon Lid IFKH: 87,1% (27 av 31 möjliga räddningar)

Fullständig matchrapport:
http://stats.swehockey.se/Game/Events/348867


Sammanfattning av matchen

Ett decimerat FAIK kom till spel igår med en del manfall i truppen, vilket satte laget på prov och flera spelare fick spela väldigt mycket.

Efter de två första perioderna som handlade mest om kamp och inte något vidare skönspel så var det framför allt poängkungen i laget, Jesper Persson , som höll oss kvar i matchen med sina tre mål. I stället för bortaledning inför tredje så såg han genom en individuell prestation till att få in en kvitteringspuck precis före den andra periodpausen. Jesper fullbordade därmed sitt hat-trick och "hattarna" regnade traditionsenligt ner från läktarplats!

I den tredje perioden var det hemmalaget som kom närmast att ta ledningen, även om Hallsberg hade en ramträff i slutet av matchen. Vid ett tillfälle lyckades Samuel Blücher så när avgöra mathen, men målburen var mystiskt nog flyttad ur position strax innan.

Med två minuter kvar av matchen tar bortalaget en dubbelutvisning, varav den ena berodde på snack från båset. Inte så smart kanske. FAIK fick då chansen att spela fem mot tre i matchens två sista minuter, men kanske kunde man ana en viss trötthet hos hemmalaget samtidigt som Hallsberg försvarade sig fortsatt effektivt.

Matchen gick sedan till förlängning, och även där ges vi chansen att avgöra två gånger om. Jepser Persson tilldöms ett straffslag, men missar tyvärr, och vi får även ett nytt powerplay men det vill sig inte denna kväll. Båda lagen kliver av matchen med 0% utdelning i pp.

I straffläggningen som följde så vinner #30 Tobbe Bergström målvaktskampen när han räddar alla tre straffar, medan FAIK:s lagkapten #3 Martin Forss sätter sin straff och därmed tillskrivs det matchvinnande målet.

Två poäng till Faiken alltså, och nu skiljer bara en ynka poäng upp till förstaplatsen!
Tabellen


Något som gladde publiken var att tre "gallerkillar" också fick speltid, varav två debutanter. Det handlar om Alex Ahlbäck, 16 år, Lucas Forsell, 14 år, och Alex Etheridge, 17 år.

Juniorgrabbarna

- "Det var jättekul att få speltid och känna på hetluften där ute", sade Alex Etheridge efter matchen. Alex har varit ombytt tidigare men detta var första gången han fick känna på hetluften.

- "Det skiljer jättemycket i tempo, och spelarna är ju ganska mycket större också", svarar 14-årige debutanten Lucas Forsell och flinar, på frågan om vad som skiljer Hockeytvåan mot TV-Pucken som han nyss deltog i.

Alex Ahlbäck var också nöjd med att ha fått spela några minuter, och hade matchen inte blivit så jämn så hade han kanske, precis som de två andra, fått lite mer speltid, tänker han.

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 079-3403409
E-post: This is a mailto link