Hoppa till sidans innehåll

Stark insats mot Linden trots många spelare borta - Coach Varjomaa blickar framåt

22 SEP 2018 21:00
FAIK vann träningsmatchen borta mot Linden trots att flera nyckelspelare saknades. Läs vad Coach Varjomaa hade att säga efter matchen samt vad han tänker inför söndagens match mot Smedjebacken.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2018 00:40

Eskilstuna Linden - Fagersta AIK 2-5 (0-2, 1-3, 1-0)

Skotten: 43-16 (9-8, 17-6, 17-2)
#30 Lucas Johanssons räddningsprocent: 95,7% 

Publik: 160 personer (varav 30-40 tillresta FAIK:are)(Intervjun nedan gjordes i fredags ... )


Tjena Varjen! Berätta din syn på matchen borta mot Linden!

Vi kommer till match med endast nio forwards och fem backar. Killarna visar dock redan från start att de vill ha revansch på sig själva efter senaste matchen.

- I den första perioden tycker jag att vi är bättre än Linden. Vi följer vår spelidé bra och har bra energi. Tyvärr klev Jesper Andersson av med en hjärnskakning och han fick även sy några stygn. Så då var vi alltså bara åtta forwards.

- I den andra perioden har vi också bra energi. Allt eftersom märks det dock att vi blir trötta vilket är ganska väntat då vi går kort på folk. I tredje perioden så var det försvarsspel och krig på isen som blev det viktiga, vilket grabbarna fixade med bravur.

- Totalt sett gjorde vi en bra match mot ett tungt och bra Linden. Kan vi ta med oss den här arbetsinsatsen så blir vi svårslagna. Plus till alla spelare!


En hjärnskakning för Jeppe Andersson, inte bra. Hur mår han?
- Jag pratade med Jesper igår (torsdag). Han har som sagt en hjärnskakning men var vid gott mod. Han kommer att genomgå hjärntrappan och ta den tid som behövs, och därefter komma tillbaka i lugn och ro. 


Flera spelare borta i onsdags som sagt. Hur ser det ut, är det några på väg tillbaka till söndagens möte med Smedjebacken HC?
- Ja, vi hade åtta stycken borta i onsdags. I dagsläget ser det ut som att fyra av dem kan vara tillbaka men jag kan inte säga något helt säkert just nu.


"Hockeyns dag" i Smedjebacken på söndag alltså. Ett kul initiativ. Tankar inför själva matchen?
- Ja, det är ett kul initiativ. Mina tankar inför matchen... Ja, vi ska bygga vidare på vårt grundspel och försöka upprepa arbetsinsatsen från Linden borta.


Vad vet du om årets Smedjebacken HC?
- Jag vet att de är nykomlingar i Tvåan och att de har ett gäng gamla FAIK:are i laget. De har spelat jämnt med både Hedemora och Säter i vår serie, så vi förväntar oss en tuff match.


Vilka bitar vill ni tränare se "fungera" bättre spelmässigt nu på söndag?
Är det någon spelform ni har pratat mycket om eller filat extra på sista tiden?

- Vi har tränat mycket uppspel. Det och presspelet vill vi se fungera. Sen kan vi gå lite rakare på mål än vad vi har gjort och vårda pucken lite bättre. Men det ser bättre och bättre ut för varje vecka.


Det lär ju bli ganska bra med publik på söndag. Många som är nyfikna på båda lagen och det är trots allt bruksderby. Kanske blir det rent av lite "seriematch-karaktär".
Vad tänker ni tränare om det här upplägget med dubbelmöte mot SHC? Söndag borta och onsdag hemma, blir det två bra genrep inför seriepremiären veckan därpå?

- Jag hoppas på mycket publik som alltid. Matcherna mot SHC brukar vara lite smågriniga, som ett derby ska vara. Tycker i och för sig att onsdagens match hade ganska mycket seriekaraktär i sig men självklart är det bra att få fler träningsmatcher med känslor inblandade i spelet. Jag är övertygad om att det blir två bra matcher, så vi kommer att komma väl förbereda till seriepremiären mot Alfta!


Några ord till FAIK:are som inte riktigt bestämt sig ifall de ska komma till Smedjebacken å heja på söndag?
- Jag hoppas att så många FAIK:are som möjligt kommer och stöttar oss. Vi ledare - och framförallt spelarna - uppskattar stöttningen enormt! Det värmer varje FAIK-hjärta att få se att så pass många tog sig tid för att åka ända till Eskilstuna och stötta oss en träningsmatch på en onsdag!

- Det vore förstås jäkligt kul om det fortsätter på det viset sen när det blir seriematcher och viktiga poäng som står på spel!


Tack för svaren och lycka till på söndag!
- Tack själv!!!En liten "summering" av matchen mot Linden - period för period
(inklistrat från matchrapporteringen på Facebook)

PERIOD 1. 

Linden tryckte på första 5 men vi reder ut det och #30 Lucas Johansson håller nollan än så länge. Efter 11:49 så gör 15-årige Lucas Forsell #23 1-0 (målgörare för andra matchen i följd!) och den ledningen utökas i slutet av perioden av nye backen #4 Alexander Bjurman!
Starkt av FAIKEN som har 6-7 spelare på frånvarolistan. Nu väntar vi på period 2. 

11:49 0-1 23. Lucas Forsell (5. Jesper Andersson)
19:07 0-2 4. Alexander Bjurman (22. Simon Jokiniemi, 17. Jakob Karlsson)

PERIOD 2.

17-6 till Linden i skott men bara ett mål för hemmalaget. Ett uppoffrande försvarsspel och en grymt stabil Lucas Johansson #30 i FAIK-kassen gör att vi reder ut det mesta. Linden får till sist in ett mål i spel 5 mot 3 men verkar frustrerade.

Med viktiga kuggar så som bl a lagkapten Forss #3, Jeppe Persson #20, Isac Rathgeb #13 och Dennis Gustafsson #29 på frånvarolistan så är det upp till de övriga i laget att kliva fram lite extra och ikväll visar vi verkligen på styrkan i att besitta en bred trupp!

I den andra perioden gör #8 Cory Hatcher sitt första mål i FAIK-tröjan, framspelad av Alex Bjurman #4 som några minuter senare stänker in sitt andra mål för kvällen. Även Emil Johansson #9 skriver in sig i poängprotokollet med ett mål och en assist. Nu väntar vi på period 3!

26:08 0-3 8. Cory Hatcher (17. Jakob Karlsson, 4. Alexander Bjurman)
30:43 0-4 4. Alexander Bjurman (28. Karl Hassel, 9. Emil Johansson)
38:47 1-5 9. Emil Johansson (18. Mathias Wiklund)

PERIOD 3.

Hemmalaget gör 2-5 efter 53:53. De skjuter och skjuter mot ett kämpande bortalag, som trots den skumma skottstatistiken ändå gör en ok tredje period!

Rätt så grinigt på isen så desto skönare att vinna med andra ord! 

Publiksiffra: 160 personer (bara 10 färre än på vår första träning alltså) varav ca 30-40 tillresta FAIK:are. 

Matchens lirare: Alexander Bjurman #4 

 

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link