Hoppa till sidans innehåll

"Skulle jag spela i Avesta så skulle jag inte vilja möta FAIKEN på söndag"

2017-11-05 15:11
"Om jag spelade i Avesta så skulle jag inte vilja möta FAIKEN på söndag", säger en laddad Dennis Gustafsson efter fredagens träning. Hemsidan besökte omklädningsrummet för att kolla läget med "DG" och kedjekamrat #20 Persson. Läs här vad som sades!
  • Uppdaterad: 2017-11-05 15:21

Hemsidan bänkade sig i hörnet i omklädningsrummet efter fredagsträningen, bredvid Jesper Persson och vännen och kedjekamraten Dennis "DG" Gustafsson, för att lyssna in sig lite på hur laget tänker inför söndagens heta bruksderby. 

Inför derbyt med "DG" & Jeppe

Tjena grabbar!
- Tjena Matte!

Jag tänkte börja med att fråga om senaste matchen, den i tisdags borta mot Skedvi/Säter. Hur skulle du sammanfatta den, Dennis?

- Ja, vi började bra och fick in ett mål redan första spelminuten, men tyvärr replikerar de direkt och gör 1-1 i bytet efter. Sen stod det 3-1 till Säter i paus, och vi bjöd väl på åtminstone två av de tre målen.

- Sen tar vi ett par utvisningar och släpper in ett par ytterligare onödiga mål och skapar en väldigt onödig uppförsbacke för oss själva. 

Jeppe (Persson) fick en ful tackling sen, som ledde till ett matchstraff för hemmalaget. Ibland kan såna där grejer väcka laget. Var det det som hände?
- Nej, efter det där överfallet på Jesper så blev vi snarare lite ställda och tappade spelet helt. Men sen gör han 5-2 där, "short handed", fint framspelad av #28. Efter det rycker vi upp oss, men tyvärr räcker det inte hela vägen. 

- Det går inte att släppa till ett 5-1 underläge i en seriefinal, tillägger Jesper.

- En helt okej match, men misstagen fäller oss, säger Dennis. Vet att Affe (Spolander) tyckte att vi gjorde en av våra spelmässigt bättre matcher för säsongen bortsett från resultatet. Sen är Björk i Säter-kassen bra som alltid.

Inför bruksderbyt mot Avesta BK

Berätta vad ni tänker inför söndagens heta derby mot Avesta BK!
- Det är två lag som kommer vara riktigt sugna på att vinna. Avesta kommer nog vara desperata eftersom de behöver komma igång och plocka poäng, men det kommer inte bli några mot oss, säger Dennis Gustafsson med ett leende.

- De kommer nog ändå spela tajt på bortaplan och försöka minimera sina egna misstag och försöka utnyttja våra. 

Jesper, du tror att Avestas målvakt kan bli en nyckelspelare i bortalaget. Hur ska ni få hål på honom?
- Ja, det kommer bli jämnt. Deras keeper brukar vara överjävligt bra mot oss.

Hur är Avesta BK som lag att möta?
- Det är ett samspelt lag där alla har sina tydliga roller och en spelidé som de tror på, säger "DG" och Jesper nickar instämmande.

Hur är läget i det svartgula laget inför matchen då?
"Back in black" är temat för dagen, efter de två senaste matcherna, en rosa och en vit (bortastället), som båda slutade med torsk.
- Ja, det känns riktigt bra, och kanske blir det lite "tillbaka till vardagen" som du säger. Det blev ju rätt mycket fokus på "rosa bandet"-matchen.

- Det var en match där vi verkligen ville bjuda på vår bästa hockey, men tyvärr blev det inte så, säger Dennis, även om han är mäkta imponerad av allt engagemang och alla pengar som drogs in till Cancerfonden.

- Men det finns f-n ingen bättre match än ett äkta bruksderby att få studsa tillbaka upp på vinnarspåret igen, tillägger Jesper bestämt.

Några skador eller sjukdomar?
- Nej, vi har fullt lag så vitt jag vet.

"Älskar att det finns sån bra hockeykultur i Fagersta"

- Det som är så skönt att spela i FAIK är att det alltid kommer bra med publik på matcherna. En engagerad hemmapublik. Det hjälper oss enormt mycket när vi har publiken i ryggen, säger Dennis, som ju bl.a. har just Avesta att jämföra med.

- I nåt annat lag hade man kanske fått svårt att locka folk till hallen efter en förlust i en "stormatch" som senast. Men vi hoppas och tror att publiken kommer på söndag och hjälper oss vinna!

Jesper, hur vill ni spela mot Avesta?
- Vi vill försöka bjuda på en rolig, offensiv hockey. Vi håller på sätt och vis fortfarande på och spelar ihop, oss och vi blir bättre och bättre på att hitta varann där ute. Det är viktigt att vi får med oss poängen hela tiden, men det är även en lång säsong där vi ska vara som allra bäst när det gäller som mest.

"Skulle jag spela i Avesta så skulle jag inte vilja möta FAIKEN på söndag"

- Skulle jag spela i Avesta så skulle jag inte vilja möta FAIKEN på söndag, säger Dennis Gustafsson med ett allvarsamt leende. De kommer inte få det lätt där ute.

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 079-3403409
E-post: This is a mailto link