Hoppa till sidans innehåll

Sista omgången ikväll - Inför Hedemora borta

22 FEB 2019 16:29
Efter tisdagens storseger så har FAIK skaffat sig ett gyllene läge att ta den där andraplatsen men först ska vi ta oss an Hedemora SK på bortaplan i den sista omgången. Samtidigt avgörs striden om de övriga playoff-platserna i både Västra A och B.
  • Uppdaterad: 22 FEB 2019 16:29

Efter tisdagens storseger hemma mot Skedvi/Säter med hela 11-0 så har FAIK skaffat sig ett gyllene läge att ta den där andraplatsen i tabellen.

De jagande lagen Hallsta och Valbo har endast en liten teoretisk chans att gå ikapp och får av allt att döma kriga mot varandra om tredjeplatsen.

Hockeytvåan Västra A efter 32 spelade omgångar av 33

Hockeytvåan Tabellemn

I kväll avslutas seriespelet med den 33:e och sista omgången:

Hedemora SK - Fagersta AIK
Sandvikens IK - Valbo HC
Alfta GIF - Söderhamn/Ljusne HC
Lindefallets SK - Strömsbro HC
Skedvi/Säter IF - Falu IF
Avesta BK - Hallstahammars HK


* FAIK TV kommer inte att sända kvällens match så bege er gärna till ICA Supermarket Arena i Hedemora och heja fram grabbarna som har gjort en mycket fin säsong i Hockeytvåan Västra A.

Alla andra kan följa matchen via onlinerapporteringen här: 
http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Live/9267


Topp 10 i totala poängligan med en omgång kvar.

Poängligan

FAIK:s förstacenter Karl Hassel #28 leder poängligan stort med sina 68 poäng och har nu bara 3 poäng upp till Krister "Titten" Sandströms klubbrekord på 71 poäng från 93/94. Det är svårt om inte rent av omöjligt att jämföra olika tidsepoker så vi bedömer givetvis Karls fantastiska poängskörd efter dagens förutsättningar och gamla poängkungar efter dåtidens förutsättningar. Både antalet matcher och sättet att räkna poäng skiljer ju sig åt från år till år. Men visst måste det där rekordet hägra för Karl som nu har tre perioder på sig att göra några ytterligare poäng!

Samtidigt kan man inte låta bli att imponeras av Jesper Persson som är uppe på en andraplats trots att han spelat nästan hälften så många matcher som de andra i toppen. Grabben får alltså tummen avslagen i Omgång 5 och missar 15 raka matcher. Väldigt surt efter den fina inledningen men sen bara fortsätter han ösa in mål och poäng i match efter match efter sin comeback i Omgång 21.

Poängsnittet på 3,47p/match är förstås helt sanslöst bra och i en klass för sig. Hade Jesper fått vara skadefri och hållt samma takt hela säsongen så hade det snittet inneburit 111 poäng vid det här laget.

Noterbart är även att Karl och Jesper bara dragit på sig 8 respektive 4 utvisningsminuter under hela säsongen. 


Förutsättningarna inför kvällens omgång och den övre streckstriden.

Kampen om den tredje och sista playoff-platsen blir en rysare där Hallsta med bättre målskillnad än Valbo möter Avesta borta. Samtidigt möter Valbo tabelljumbon Sandviken som radat upp storförluster hela säsongen så att jaga ikapp det där avståndet på 7 mål är absolut ingen omöjlighet för Valbo i händelse av att båda lagen vinner sina matcher och landar på samma poäng.
Sandviken har faktiskt släppt in sanslösa 306 (!) mål på 32 matcher.

För att Fagersta AIK med 100% säkerhet ska behålla andraplatsen och för att inte Valbo eller Hallsta ska kunna gå ikapp poängmässigt så krävs det att vi tar minst 1 poäng borta mot Hedemora på fredag. Men, samtidigt innebar tisdagskvällens härliga storseger på Fagerliden att vi fick 11 plusmål att lägga till i målskillnaden vilket ger oss en fördel även vid ett worst case scenario där vi skulle förlora och landa på samma antal poäng som Hallsta och Valbo!

Vi har 13 plusmål tillgodo jämfört med Hallsta och 20 mål jämfört med Valbo så det ska till en alldeles extraordinär kollaps för att vi ska kunna tappa försprånget. 

I Västra B så är IFK Munkfors klara seriesegrare
 och därmed klara för Kvalserien till Hockeyettan. Kils AIK kommer också att ta andraplatsen och får alltså möta det lag som slutar trea i Västra A i bäst av 3 matcher. 

Ikväll avgörs det vilket lag som (troligtvis) får möta FAIK i playoff då Åmåls SK på fjärde plats möter Smedjebacken på bortaplan. Åmål måste ta 3 poäng för att passera HC Flyers på målskillnad. Ska Smedjebacken som säkrade division 2-kontraktet förra omgången kunna hota ett motiverat bortalag?

Behåller FAIK andraplatsen och blir det i så fall HC Flyers eller Åmål vi får möta? 

Ikväll vet vi. 


Så här skriver Fagersta Nyheter inför kvällens match:11-0

Läs om storsegern mot Skedvi/Säter i Fagersta-Posten (länk, öppnas i nytt fönster) och/eller i Fagersta Nyheter:


 

 

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link