Hoppa till sidans innehåll

Serieledarna Skedvi/Säter på besök ikväll

2017-11-28 12:45
Välkomna till Fagerliden ikväll och se toppmötet i Hockeytvåan Västra B mellan andraplacerade FAIK och serieledarna Skedvi/Säter. Läs mer om matchen nedan!
  • Uppdaterad: 2017-11-28 12:52

FAGERSTA AIK - SKEDVI/SÄTER IF
Hockeytvåan Västra B.

Tid: 28 november 2017 kl. 19.00
Plats: Fagerlidens ishall

Efter ett litet välbehövligt speluppehåll är det äntligen dags för match igen. Jakten på förstaplatsen fortsätter när Skedvi/Säter kommer till Fagerliden för att försöka befästa sin serieledning. Det var ett spelsuget FAIK som "genrepade" under gårdagskvällens träning med riktigt bra tempo och positiv energi. Känslan var och är att det kommer bli mycket svårt för bortalaget att störa oss ikväll.

Hockeytvåan Västra B inför kvällens omgång:
Tabellen

Vi avslöjar beloppet som vi samlat till Cancerfonden

Innan vi fortsätter med uppsnacket så vill vi påminna om en sak!
I den första periodpausen kommer vi nämligen att avslöja den totala summan som vi tillsammans med alla fantastiska bidragsgivare samlade in till Cancerfonden/Rosa bandet, i samband med vår Match Mot Cancer den 22 oktober!

Överlämning check

Förra söndagen, strax innan A-laget for iväg till Karlskoga (för att plocka hem tre poäng i returmatchen mot HC Flyers!) så hade vi besök av Cancerfondens representant Xavier Guerillon hemma på Fagerliden. Grabbarna fick då äran att personligen överräcka checken till en mäkta imponerad mottagare, som lyssnade noga då vi berättade om vår insamling och han tog också upp några exempel på andra insamlingar i större föreningar. Med vetskap om ungefär vilka belopp som samlats in i andra, betydligt större föreningar och sammanhang, så slås man ännu mer av hur fantasiska fagerstaborna och våra sponsorer är som verkligen har ställt upp för detta fina ändamål. 

Åter till hockeysnack och till kvällens match! 

KORT OM HEMMALAGET FAGERSTA AIK.

Efter drygt en veckas ledighet från matcher så har laget kunnat träna på bra, och de som har behövt vila och läka från småskavanker har haft tid till detta. Bra med en träningsvecka har det också varit för lagets nye back #11 Erik Sundberg, som debuterade senast i bortamatchen mot HC Flyers som vi vann med 4-3.

* FAIK:s stekheta förstakedja levererar pålitligt med poäng i match efter match, undantaget bottennappet borta mot Hedemora, där hela laget underpresterade samtidigt som hemmalaget förstås även stod för en stabil match. Poängligaledare i Hockeytvåan Västra B är Jesper Persson #20 som stått för hela 30 poäng (17+13) på 12 matcher. Efter honom har vi kedjekollegorna Karl Hassel #28 och Dennis Gustafsson #29 med 19p respektive 16p. 

FAIK har dock ett riktigt bra sparkapital i form av t ex Simon Jokiniemi #22 som fick inleda säsongen som back, och nyförvärvet Emil Ströberg #2 som båda väntar på att få det att lossna ordentligt med poängproduktionen. Sen måste man även nämna spelare som Jesper Andersson #5 och Marcus Räikkönen #15 som båda gör det riktigt bra varje kväll men som också är pålitliga poängplockare när det väl börjar trilla in några puckar.

* I försvaret så kan vi nämna lagkapten Martin Forss #3 som snittar en poäng/match framåt och levererar ett mycket stabilt försvarsspel. Mathias Morén #4 bidrar med mycket rutin i laget och är en annan viktigt kugge i lagmaskineriet. I kväll får fagerstapubliken stifta bekantskap med vår nye back Erik Sundberg #11 som bidrar med ytterligare stabilitet i försvaret. 

* Kvällens motståndare Skedvi/Säter har gjort överlägset flest mål i ligan, och har stabila målskillnaden 63-40, så oavsett vilken målvakt som vaktar hemmakassen ikväll så kommer det krävas ett disciplinerat och uppoffrande försvarsspel av samtliga. Noterbart är att FAIK:s målvakt Tobias Bergström #30 ligger tvåa i målvaktsligan efter Säters målvakt Viktor Björk #34 på första plats, och ja, det brukar ju sällan vara någon slump att lagen med de bästa målvakterna även ligger i toppen av tabellen!

KORT OM BORTALAGET SKEDVI/SÄTER.
 
* En nyckelspelare i bortalaget blir som alltid storväxte målvakten Viktor Björk, dvs Borlänge-produkten som innan denna säsongen vaktade buren i bottenlaget Ludvika där det inte alls var ovanligt att han motade 50 puckar per match. I år får han dock lite mer normalt antal puckar på sig, och leder målvaktsligan i serien tämligen överlägset med sina 93,16% räddningar (före FAIK:s Tobias Bergström på andra plats).
 
* På backsidan sticker förstås SHL-meriterade Simon Erlandsson, 23 år, ut ur mängden. Simon spelade med Leksands IF i SHL både 13/14 och 14/15. Han var med i det Leksands IF som säsongen 15/16 stod för tidernas bedrift då de tog sig från sista platsen i Hockeyallsvenskan i slutet av november månad, till att kvala sig hela vägen tillbaka upp till SHL tre månader senare. Efter en skada och axeloperation hamnade Simon förra säsongen hemma i moderklubben Säter, där han återförenades med sin yngre bror Filip, och kunde smyga igång med hockeyn igen på en betydligt lägre nivå. Ingen trodde väl att han skulle bli kvar i Säter, men så blev det och Simon är så klart en av lagets bärande spelare och har denna säsong förärats med ett "C" på bröstet.
 
* Framåt så har Skedvi/Säter två stabila producerande kedjor och i seriens totala poänglig så har man också sju spelare bland Topp 20. Poängbäst i laget är "duon" från förstakedjan, Anton Eriksson #11 på tredje plats med sina 23p och Jonas Lund #24 på andra plats med 25p. Allt som allt så är det givetvis ingen slump att Skedvi/Säter är ett av topplagen denna säsong.

Fagersta AIK är just nu på andra plats i Hockeytvåan Västra B, med en match mindre spelad än kvällens motståndare Skedvi/Säter, och siktet är självklart inställt på förstaplatsen och på tre viktiga poäng i kvällens "sexpoängsmatch"! 

May the best team win! 
Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 079-3403409
E-post: This is a mailto link