Hoppa till sidans innehåll

Seger i första Play Off-matchen!

28 FEB 2019 10:43
FAIK vinner den viktiga första Play Off-matchen på bortaplan mot Åmåls SK efter en till stora delar riktigt stabil match där vi kanske borde varit effektivare och avgjort tidigare. Nu väntar den spännande returen hemma på lördag!
  • Uppdaterad: 01 MAR 2019 11:56

Åmåls SK - Fagersta AIK 1-3 (0-0, 0-3, 1-0)
Play Off till Hockeyettan - Match 1

Datum:
Onsdag 27 februari 2019
Plats: Åmåls ishall, Åmål

Resultat, matchrapporter, statistik osv från Play Off: http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/10242

FAIK vinner den viktiga första Play Off-matchen på bortaplan mot Åmåls SK efter en till stora delar riktigt stabil match där vi kanske borde varit effektivare och satt någon mer puck i de två första perioderna då vi ägde spelet och skapade ett flertal målchanser.

Den första perioden slutade mållös trots en mängd skott och målschanser till bortalaget. Den duktige hemmakeepern Thomas McGuckin #1 höll dock Åmål kvar i matchen till en början.

I den andra perioden så får dock FAIK utdelning på bombardemanget och kunde gå på pausvila inför tredje med en mycket solid och rättvis tremålsledning. Jesper Persson #20 (assist Wiklund #18) inledde målskyttet med ett stenhårt otagbart direktskott som innebar 0-1 efter 22:46. 

Lagkapten Martin Forss #3 utökade ledningen till 0-2 efter 33:29. Målet gjordes under en lite tilltrasslad situation framför mål och det är knappt så att videorepriserna hjälper när man försöker se hur pucken hittade in i mål. Forssen fick den mågivande passningen av nyss nämnde Jesper Persson #20,

Jesper var precis som hela laget riktigt på hugget denna afton och bjöd förutom mål och poäng på ett härligt fysiskt uppoffrande spel. Mycket uppfriskande varje gång som man får se fler sidor av lagets ledande spelare. Det är ju förstås i slutspelet som de rutinerade skall kliva fram lite extra och det gjorde de denna kväll.

FAIK fortsatte mala på i den andra perioden och med knappt 2 ½ minut kvar så utökade #19 Filip "Ulla" Ullgren ledningen till 3-0, snyggt framspelad - eller ska man kanske skriva snyggt serverad - vid den bortre stolpen av Professor Hassel #28 och Matte Wiklund #18. Filip var beredd på den fina passningen och behövde bara sätta fram klubban och skicka in den.

Den tredje perioden inleds på ett snarlikt sätt men Åmål får en chans att ta sig in i matchen efter att Dennis Gustafsson fick en femminutare för en tackling i ryggen. En tackling som såg värre ut än den var ska tilläggas. När vi dessutom drar på oss en tvåminutersutvisning och får spela 3 mot 5 så lyckas till sist Åmål överlista den oerhört stabile #30 Lucas Johansson i FAIK-målet.

FAIK lyckas dock knyta ihop säcken på ett bra sätt och resultatet 1-3 står sig sedan matchen ut. Segern innebär som sagt att det är upplagt för en riktig hockeylördag där vi har chansen att avgöra på hemmaplan ta den där platsen i Kvalserien som varit en målsättning hela säsongen.


Dennis berättar lite mer om sin syn på tacklingen i intervjun längst ner!

 

SÅ SKRIVER ANDRA OM MATCHEN

Fagersta Nyheter: Fagersta-Posten (länk, öppnas i nytt fönster):
"FAIK i drömsits efter tunga bortavinsten - är en seger från kvalserien: "Finns mer att plocka"
Vi träffade även på den här sköna trion på parkeringen på vägen ut till bilen efter onsdagskvällens segermatch och passade på att ställa ett par frågor!

Wiklund, DG, Hassel

Vad säger ni om den här matchen då grabbar? Skönt med seger i första play off-rundan!

#18 Matte Wiklund (2 assist ikväll):
- Ja, men det är ju vi som styr matchen där ute. Det är vi som för matchen och har kommandot där ute fram tills sista tio där när de får sitt långa pp och kommer in i matchen lite mer.

Men vi stängde igen butiken bra ändå, tyckte vi på läktarplats. Vad säger ni?

#18 Matte Wiklund: 
- Jo då, det kändes bra och det var aldrig någon riktig fara på torpet.

#29 Dennis "DG" Gustafsson (som fick en 5+20 efter en tackling i tredje perioden): 
- Ja, känslan var att vi borde haft en ännu större ledning. Vi hade ju flera ramträffar och många chanser att göra fler mål.

Hur upplevde du situationen där du åkte ut?

#29 Dennis "DG" Gustafsson: 
- Det går fort där ute så det jag kan inte säga helt säkert, men jag uppfattar det i alla fall som att han har sidan emot mig men sen när tacklingen kommer så vänder han ryggen emot mig.

- Tacklingen ser så klart illa ut från sidan och den är nog inte så mycket att snacka om. Jag förstår att domaren gör den bedömningen och visar ut mig.

- Sen var det fegt av deras spelare som blandade sig i från egna båset och slet tag i nacken på mig. Det är väl det jag kommer på nu när det gäller situationen.

Har ni nån hälsning till hemmapubliken inför den stekheta returmatchen hemma nu på lördag?

DG: 
- Ja, vi i laget hoppas att vi slår publikrekord, det här är ju årets viktigaste match!

#18 Matte Wiklund: 
- Ja, är det hemma mot Strömsbro som var högsta siffran. Den måste vi ju slå!

Det stämmer bra. 735 personer hade vi hemma mot Strömsbro den 5 februari. Det är ju Hockeylördag med förfest på O'learys på lördag. Vad sägs om det arrangemanget?

#28 Professor Hassel: 
- Ja, vi hoppas att det blir riktigt bra laddning i baren och ett jäkla liv i hallen på lördag!

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link