Hoppa till sidans innehåll

Ny back klar för FAIK

2017-11-18 12:08
Fagersta AIK förstärker på backsidan. Välkommen Erik Sundberg!
  • Uppdaterad: 2017-11-18 12:33

Fagersta AIK kan härmed presentera ett spännande nyförvärv. En spelare som kommer bli ett riktigt bra tillskott i truppen, och kommer ge stabilitet både i den egna försvarszonen och på offensiva blå. Det handlar om den 25-årige backen och avestasonen Erik "Ecke" Sundberg!

Ecke (eller varför inte "Lill-Poppe" som Affe har utnämnt honom till) har varit Avesta BK trogen hela sin junior-och seniorkarriär, och på 160 matcher i Hockeytvåan har han levererat hela 20+50=70 poäng. 

Under senare tid har han dock inte känt den motivation som krävs för att lägga ner det hårda jobb som behövs, och därför tog han det svåra beslutet att lägga av med sporten som varit en stor del av hans liv ända sedan 6-7 årsåldern. Ja, det trodde han iallafall att han gjorde!

Nytändning av miljöombytet

Efter att han varit och tittat på några matcher under hösten (bl.a. har han varit och imponerats av både laget och draget här på Fagerliden) och efter att han börjat spela så smått igen med Hockeytrean-laget Sala HK, så har hockeysuget väckts på allvar igen.

- Det känns kul att det är sånt tryck på hockeyn här i Fagersta, säger Erik efter fredagens premiärträning på Fagerliden.

Stabilitet till backsidan

Vi är mycket nöjda över att ha fått Erik Sundberg till Fagersta AIK. Vi känner till hans kvaliteter på och utanför isen och vi tror att miljöombytet kommer göra honom gott. Erik som enligt egen utsago har en bit kvar till sin sin bästa matchform (pga årets ovanligt korta försäsong) ska göra allt han kan för att komma igång och hoppas kunna bidra med mera stabilitet till laget.

- "Bara jag slipper stå i vägen när Jesper Persson skjuter så kommer jag". 
Så löd den lite skämtsamma kravspecifikationen då FAIK hörde av sig och visade intresse för den storväxte försvararen från Avesta.

Spelklar redan på söndag

Coach Spolander meddelade redan efter första träningspasset att bara alla papper är i ordning så kommer han ha en plats i truppen redan nu på söndag då vi möter HC Flyers borta i Karlskoga (Nobelhallen).

Om man slänger ett litet öga på truppen på swehockey (länk) så finns Erik redan med i uppställningen och har fått #11 på ryggen.

Välkommen in i värmen Erik!

Varmt välkommen till Fagersta AIK!

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 079-3403409
E-post: This is a mailto link