Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 19/20: Två nyförvärv klara - Hugo Bragesjö & Jordan Caballero Lindberg förstärker

31 MAJ 2019 15:03
Nu är det klart att FAIK-fostrade målvakten Hugo Bragesjö återvänder hem från Västerviks IK. Samtidigt kan vi även meddela att Avesta BK:s poängspruta, forwarden Jordan Caballero Lindberg, tar steget över till Fagersta AIK.
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2019 15:03

Det var redan i tisdags som Fagersta-Posten (länk, öppnas i nytt fönster) avslöjade de två senaste nyförvärven till den kommande säsongens lagbygge.

Först och främst är det 19-årige målvakten Hugo Bragesjö, som efter sina hockeygymnasiestudier, först i Nyköping och därefter två år i Västervik, nu återvänder hem till Fagersta AIK för att göra sin första säsong på seniornivå. 

Hugo stod i vinter för en mycket stark säsong i den hockeyallsvenska klubben Västerviks IK:s J20-lag som först vann sin serie J20 Div. 1 (Region Syd) och gick vidare via Juniorettan till Kvalserien till J20 Elit. Hugo stod totalt 17 matcher i Div. 1 C och Juniorettan (fortsättningsserien) och hade där finfina 91,71% i räddningsprocent.

Men nu är det alltså dags att ta studenten och därefter går flyttlasset hem till Fagersta för att vakta kassen för moderklubben i Hockeytvåan Västra A. 


Head coach Sebastian Varjomaa om Hugo Bragesjös återkomst:
- "Hugo Bragesjö är en ung, utvecklingsbar målvakt som väljer att komma hem till sin moderklubb efter några år runt om i Sverige. Han kommer senast från Västerviks J20, där han även har varit med och tränat med deras hockeyallsvenska A-lag under säsongen.

Jag tror att vi får hem en målvakt som kommer tävla och vilja bli bättre varje dag. Precis en sådan spelare som vi söker efter. Sen är det extra kul att det är ännu en kille med FAIK som moderklubb."Vi återkommer snart med en intervju med Hugo här på hemsidan, men tills dess så börjar vi med att hälsa honom varmt välkommen hem till FAIK!Det andra nyförvärvet är Avesta BK:s Jordan Caballero Lindberg,
 19 år (också född -00), som tar steget över länsgränsen till Fagersta AIK.

Den unge forwarden med Sala HK som moderklubb, har faktiskt precis som den 27 dagar äldre Hugo också bakgrund i en (fd) hockeyallsvensk organisation, nämligen i uppsalaklubben Almtuna IS. Under säsongerna 14/15, 15/16 och 16/17 så representerade han klubben i U16 respektive J18 Elit och J20 Elit innan han vände "hem" till Avesta. 


I Avesta BK har Jordan sprutat in poäng i klubbens J20-lag samtidigt som han har jobbat för att etablera sig även på seniornivå. Och mycket matcher har det förstås blivit när man "dubblar" och spelar i två lag.

I vintras vann han poängligan i hela J20 Div. 1 Västra (för andra året i följd!) med 29+22 = 51 (!) poäng på bara 18 matcher, plus 2+3 = 5 poäng på 5 slutspelsmatcher - samtidigt som han även hann med att spela 20 grundseriematcher och 5 kvalseriematcher för A-laget!

Totalt bokfördes alltså Jordan för 48 matcher under den gångna säsongen, och det är med rutinen av alla dessa matcher i ryggsäcken, och med ännu en stenhård sommarträning i benen, som han i höst skrinnar ut inför publiken på Fagerliden - för första gången iförd den vackra svartgula FAIK-tröjan.


Head coach Sebastian Varjomaa om Jordan Caballero Lindberg:
- "Jordan är en ung forward som spelat i Avestas A-lag de två senaste säsongerna. Där han hade en bra första seniorsäsong men fick inte riktigt till det poängmässigt i vintras.

Hans största styrka är skridskoåkningen men han har även näsa för mål och poäng vilket man har sett framför allt på juniornivå hittills. Det ska bli riktigt kul att se vad Jordan kan åstadkomma i FAIK-tröjan i vinter!"


Välkommen till Fagersta AIK, Jordan Caballero Lindberg!

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2019-2020:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link