Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 19/20: Lundberg x 2 förlänger!

23 APR 2019 22:51
Det har varit ganska tyst från A-laget sedan kvalserien avslutades för snart tre veckor sedan men idag kan vi presentera två viktiga kontraktsförlängningar. Det handlar om backen #16 Henrik Lundberg och forwarden #24 Joel Lundberg. Läs mer här nedan!
  • Uppdaterad: 23 APR 2019 22:51

Idag blev det klart med två viktiga kontraktsförlängningar, både i försvaret och på anfallssidan.

Henrik Lundberg 16

Först ut är den 23-årige, Vita Hästen-fostrade
backen Henrik Lundberg #16 som anslöt till Fagersta AIK i fjol - och som stod för en riktigt stark första säsong. Idag undertecknade han ett nytt kontrakt som innebär att han stannar i FAIK ytterligare en säsong. 

Henrik Lundberg trivs bra här uppe i norra Västmanland och han flaggade ganska tidigt för att han kunde tänka sig en fortsättning. Henrik hade i vintras sin poängbästa säsong på seniornivå och stod för hela 4 + 11 = 15 poäng fördelat på totalt 43 matcher (31 grundseriematcher + 12 slutspelsmatcher).

Han fick (förtjänade) också en hel del förtroende av tränarna och var en av de viktigaste kuggarna i försvaret under den gångna vintern. Samtidigt som han är en stabil pjäs i egen zon så har han även en offensiv uppsida, med bra skridskoåkning och spelsinne.    

- Jag hade i vintras min roligaste säsong hittills på seniornivå, så det kändes självklart att jag ville stanna här i Fagersta AIK, hälsar en mycket nöjd Henrik Lundberg till hemsidan.


A-lagets huvudtränare Sebastian Varjomaa säger så här
om underskriften:

- Henrik gjorde en bra första säsong i Faiken. Jag är övertygad om att han kommer göra en ännu bättre säsong nästa år. Då är han varm i kläderna från start. Henrik är en bra kille och en väldigt användbar back över hela isen. Helt enkelt en kanonförlängning för oss!


Joel Lundberg 24

Vi kan samtidigt meddela att den vindsnabbe forwarden och publikfavoriten Joel Lundberg #24 stannar i FAIK ännu en säsong. 

Den nyss fyllde 23-åringen Joel Lundberg, som återvände till moderklubben Fagersta AIK säsongen 17/18 efter flera år "på vift", gjorde i vinter sin andra raka seniorsäsong i moderklubben Fagersta AIK. Som alltid stod han för ett otroligt fartfyllt spel med hårt jobb över hela isen. Joel hälsar så här till hemsidan: 

Det känns väldigt skönt att skriva på för FAIK, speciellt att få det klart så här tidigt så att jag kan fokusera på träningen och allt runt omkring. Jag trivs i klubben och ser verkligen fram emot nästa säsong!


A-lagets huvudtränare Sebastian Varjomaa säger så här om att ha fått Joel Lundbergs signatur på plats:
- Joel är en hårt arbetande och väldigt snabb spelare. Han var i vintras nyttig i både boxplay och checking line. Jag är glad att få honom kvar även nästa säsong. Joel är även en glad person som sprider mycket glädje runt sig och till sina lagkamrater.


* Läs gärna intervjun med Joel (länk) som publicerades här på hemsidan för drygt ett år sedan (våren 2018).

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link