Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 19/20: Lucas Johansson #30 förlänger!

04 JUN 2019 16:21
Med 92,59 i räddningsprocent var Lucas Johansson en av lagets klart viktigaste spelare under vårens kvalserie till Hockeyettan. Nu är det klart att publikfavoriten och puckmotaren i tröja nummer #30 stannar ytterligare en säsong i Fagersta AIK!
  • Uppdaterad: 04 JUN 2019 16:21

Förra veckan presenterade vi en av den kommande säsongens målvakter i form av hemvändande Hugo Bragesjö som inleder sin seniorkarriär hemma i moderklubben.

Redan idag kan vi även avslöja att hans radarpartner blir ingen mindre än Lucas Johansson #30 som här om dagen förlängde sitt kontrakt med Fagersta AIK. 

Lucas Johansson


Headcoach Sebastian Varjomaa säger så här om att ha fått Lucas Johanssons underskrift:
- "Det är kul att Lucas väljer FAIK i år igen. Han är en målvakt som gick från klarhet till klarhet i vinter och han var riktigt bra i kvalserien.

Med Lucas underskrift så känns målvaktssidan väldigt spännande. Jag tror att han och Hugo Bragesjö kommer sporra varandra att bli ännu bättre. Det känns som att vi står väl rustade på målvaktssidan även nästa säsong."
Hemsidan tog även kontakt med Lucas själv, som är nyligen hemkommen efter en långresa till Dubai och Bali, för att kolla läget. Läs intervjun här nedan:


Hej på dig Lucas!
- Tjena!


Hur gick tankarna efter att säsongen tog slut där i början av april?
Du vaktade kassen samtliga tio matcherna i kvalserien (plus båda Play off-matcherna mot Åmål) och du var med i toppen av målvaktsligan både sett till GAA (insläppta mål/match) och SVS (räddningsprocent). Hur surt var det att vi inte nådde hela vägen? 
- Tjena! Det var ganska surt att det inte gick hela vägen. Det var känslan direkt efteråt i alla fall, men sen har jag väl bara tänkt på hur mycket jag vill vara kvar i FAIK med tanke på hur bra jag trivdes här. 


Hur ser du på din egen säsong, kände du att du hittade tillbaka till ditt spel som du hade som en målsättning? Kände du kanske rent av att du tog något kliv framåt?
- Om jag skulle sammanfatta min säsong så känner jag att seriespelet var lite så där, men ändå helt okej. Vi spelade väldigt offensivt så det kunde bli ensamt vissa stunder. Sen tycker jag att jag kom upp i en bra nivå mot slutet och under kvalet.


Du hade antagligen flera alternativ att fundera på inför nästa säsong. Vad var det framför allt som fick dig att vilja förlänga ditt kontrakt med Fagersta AIK?
- Den största anledningen är att jag trivdes så bra den gångna säsongen. Jag fick mycket speltid och jag känner att det är här jag kan utvecklas mer än någon annanstans.


Du har tidigare nämnt i någon intervju att du känt dig väl bemött av klubben och framför allt publiken, där jag vet att många har dig som en av sina största favoriter. Hur mycket påverkade det ditt beslut att stanna?
- Jo då det hade väl sin påverkan det också!  Publiken i Fagersta vet hur man skapar stämning och hockeyintresset är stort, så det är grymt kul att spela på Fagerliden.


Hur hade ni det på den där långsemestern i Asien som du nyss kom hem ifrån tillsammans med din vän och resekamrat Jakob Karlsson (tidigare FAIK-spelaren)? 
- Vi hade det riktigt bra. Vi var i Dubai och Bali och vi var borta i en månad och tio dagar, så vi hann med att göra en hel del saker kan man säga!

Lucas i Bali
Lucas "vaktar nätet" även på Bali i Sydostasien. Fotot norpat från @lucasjo98 på Instagram.


Vad tänker du om lagbygget inför nästa säsong, sett utifrån de namn som har presenterats hittills?
- Det ser ut att bli ett spännande gäng!


Du kommer att få träna och tävla ihop med en ny målvaktskollega i höst, nämligen den två år yngre Hugo Bragesjö. Vad tänker du om det nya målvaktsparet?
- Ja exakt, det ska bli roligt och jag tror nog även att vi kan lära varandra en del saker! 


Känner du Hugo sedan innan?
- Ja, det gör jag faktiskt. Hugo var i Avesta för några år sedan samtidigt som mig, så jag har lite koll i alla fall! 


Hur ser sommaren 2019 ut för dig?
Är det träning, träning och mera träning, eller hinner du med något mer?
- Ja, det blir väl att träna en del och så ska jag försöka hinna med lite golfrundor och träffa vänner.


Tack för svaren! Kul att du stannar i Faiken. Nu ser vi fram emot nästa säsong ännu mer!

Lucas Johansson i bortatröjan


Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2019-2020:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link