Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 19/20: Juniorkontrakt till Ludvig Johansson #35

21 AUG 2019 20:00
De sista pusselbitarna i lagbygget har börjat falla på plats och vi kommer i dagarna att presentera flera namn till truppen. Först ut är 16-årige målvakten "Ludde" Johansson som förutom spel i J18 även kommer att tillhöra A-laget.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2019 20:00

Ikväll kan vi stolt meddela att 16-årige målvakten Ludvig Johansson (född -03), till vardags i FAIK J18, har skrivit under ett juniorkontrakt med A-laget.

"Ludde", som alltså är Filip Johanssons (Leksands IF) yngre bror, kommer från en riktig svartgul hockeyfamilj (barnbarn till Kjell "Dadda" Johansson och och son till Benny Johansson /hemsidans anm.) och han är självfallet en äkta FAIK:are ända ut i fingerspetsarna även han.

I fjol spelade Ludvig för både U16 och J18, och han hörde även till Västmanlands framgångsrika 03-kull som tog sig ända till kvartsfinal i TV Pucken-slutspelet.

Ludde Johansson

Ludvig Johansson kommer i första hand att höra till J18 där han gör sin andra raka säsong - men A-lagets head coach Varjomaa ser stora möjligheter till extra utveckling med A-laget:  


- Jag tycker att det är riktigt kul att kunna ge Ludvig chansen att vara med oss i A-laget och bidra till hans fina utvecklingskurva, säger Sebastian Varjomaa.


Hur mycket kommer han hinna vara med under säsongen?
 
- Vår plan för Ludvig är att han utöver sin dagliga träning och täta matchande i J18 även kommer att träna med oss minst två ispass i veckan. 

 

LUDVIG JOHANSSON: "ETT UNDERBART GÄNG HÄR I FAIK"

- Dels tycker jag att det är ett underbart gäng här i FAIK, både kompisarna i J18 och i A-laget... men framför allt känner jag att jag kan utvecklas mest här hemma. Man måste inte flytta till ett hockeygymnasium, svarar Ludvig själv då hemsidan ber om en kommentar till det nya kontraktet. 


Det låter som ett moget och väl övervägt beslut. Det är klart att det kan vara helt rätt för somliga men gräset är ju inte automatiskt bättre någon annanstans. Att kunna bo hemma, gå i skolan, spela juniorhockey och att få vara med och känna på hetluften i A-laget redan i din ålder. Det måste ju vara ganska perfekt. Är det så du har tänkt?
-
- Ja, det är självklart så att det underlättar att kunna bo kvar hemma med allt vad det innebär, och kunna fokusera 100% på skolan och hockeyn.


Och nu är man snart klara med isen här på Fagerliden också. Hur känns det? 

- Det ska bli fantastiskt kul att gå på is igen! Det är ju det här man har längtat efter i flera veckor nu.

 

COACH VARJOMAA UTLOVAR ÄNNU FLER NAMN  

Varjen Breaking


Det sägs att vi kommer släppa ännu fler namn till lagbygget den här veckan?
- Det stämmer. Flera pusselbitar har fallit på plats nu på slutet och vi känner att vi börjar få till truppen. Jag uppmanar alla att hålla koll på hemsidan och i våra sociala medier. 


Är det namn som vi känner till eller nyförvärv?
- Både och, avslutar Coach Varjomaa hemlighetsfullt.

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2019-2020:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link