Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 19/20: Jeppe Andersson #5 förlänger!

23 AUG 2019 19:00
Vi fortsätter presentera spelare inför säsongsstarten. Ikväll kan vi meddela att den 28-årige trotjänaren, kulturbäraren och forwarden Jesper Andersson #5 förlänger sitt kontrakt med moderklubben. Han tar samtidigt över rollen som äldst i laget (!).
  • Skapad: 23 AUG 2019 19:00

Här om dagen blev det till sist klart att trotjänaren och publikfavoriten Jesper Andersson # förlänger sitt kontrakt med moderklubben.

Den rutinerade anfallaren som står noterad för hela 259 grundseriematcher och 43 slutspelsmatcher i A-laget blir därmed en av de viktiga kulturbärarna i den unga truppen. Ja, faktum är att i år kliver den 28-årige anfallaren in i den ovana rollen som äldst (!) i laget.

Hemsidan kollade självklart läget med Jesper som dock tar sin plötsligt uppkomna ålderdom med ro och ser fram emot säsongsstarten ...


Jesper Andersson

Tjena Jesper! Grymt kul att du kör vidare ännu en säsong. Har du någon spontan kommentar till kontraktsförlängningen?
- Tjena! Det är väl bara att det ska bli jäkligt roligt. Sen tycker jag även att det är ett spännande lag vi har på pappret!


Vi kan ju helt klart räkna dig till en av de stora kulturbärarna i laget och det är ovärderlig rutin som du sitter på och kan bidra med. Det är faktiskt till och med så att du otroligt nu tar över rollen som äldst i truppen, trots att du inte ens har fyllt 29.  Några tankar kring det?
- Ja, det är sjukt att man är äldst i laget. Det trodde man ju inte för bara några år sedan. Jag har väl inga tankar om det direkt utan jag kommer bara vara den jag alltid varit så blir det nog bra!


Hur känns det efter sommarträningen, yngre och fräschare i kroppen än nånsin?
- Haha, det känns bra i alla fall. Men jag har ju varit osäker om jag ska spela ett år till så jag har kört mycket själv i sommar.


Ja, med åren så förändras förutsättningarna utanför isen på olika vis och i ditt fall så har du ju gått och blivit pappa och har familjen att tänka på. Var det därför du behövde extra betänketid efter den förra säsongen?

- Jo, men så är det ju. Allting måste ju gå ihop i livet, men allt löste sig fint till slut. 


Så allt har fallit på plats nu så att du kan ge allt för det kära märket på bröstet?
- Jag har alltid gett 100% för Faiken och det kommer jag fortsätta göra så länge jag spelar!


Det vet vi att du kommer göra, Jeppe. Någon hälsning till FAIK-publiken inför säsongen som stundar?
- Ja, 
jag hoppas på samma publikstöd som tidigare säsonger. Det är förbannat roligt att spela när det är så mycket folk på läktarna.


COACH VARJOMAA OM ATT HA FÅTT JESPERS UNDERSKRIFT

- Jesper Andersson är en av de som varit med längst och jag är väldigt glad att han fortsätter. Jesper är en spelare som alltid kommer till jobbet och stämplar in. Han är användbar överallt på banan och en riktig lagspelare med ett bra driv.

Han är även så där tjurig, på rätt sätt, och kan med sin energi dra igång laget när det behövs, avslutar en belåten huvudtränare samtidigt som han avslöjar att det faktiskt är ännu mer på gång i truppen.

Skribent: Matte Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2019-2020:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link