Hoppa till sidans innehåll

Lagbygget 18/19: Hemsidan möter Joel Lundberg #24

28 MAR 2018 00:58
Joel Lundberg #24 blev alltså näste man att förlänga sitt kontrakt med Fagersta AIK. Läs intervjun med Joel, som har FAIK som moderklubb - och som (via lite omvägar till Norrköping och Kalifornien) nu är hemma igen!
  • Uppdaterad: 28 MAR 2018 01:07

Här om dagen blev det klart att Joel Lundberg stannar i moderklubben Fagersta AIK ännu en säsong. Hemsidan ställde självklart några frågor till Joel, som han svarade på med stor entusiasm! 

"SNABBA FAKTA"
Namn: 
Joel Lundberg
Ålder: 21 år (född 1996, fyller år den 10 april)
Skjuter: Left
Position: LW (vänsterforward) 
Längd & vikt: 182 cm, 80 kg
Jobb: Epiroc i Fagersta, samt ishockeyspelare i Fagersta AIK
Familj: Mamma Maria, pappa Tomas & lillasyster Ella.


"THE SKINNSKATTEBERG CONNECTION"

Tjena Joel! Riktigt kul att du blir kvar här i FAIK ännu en säsong. 
- Tjena! Tackar, det känns jättebra!


Sportchefen, Stefan Persson, som själv har rötterna från Skinnskatteberg kallade dig lite skämtsamt för "Yrvädret från Riddarhyttan"
(Riddarhyttan hör till Skinnskattebergs kommun. /hemsidans anm.). Hur skulle du själv vilja beskriva din energiska spelstil?
Ja, jag spelar som sagt med mycket energi och ger alltid 100 % i alla lägen. Jag försöker använda skridskoåkningen så mycket jag kan, som är en av mina styrkor.

Du har ju Fagersta AIK som moderklubb, men jag tror att många skulle vilja veta lite mer om dig och din karriären fram tills idag. Berätta gärna lite om hur allting började, hur det kom sig att du började spela hockey?
Jag började spela hockey tack vare min farsa (Tomas Lundberg). Han tog med mig i tidig ålder till Fagersta, och sen blev de att man fastnade för sporten och fortsatte köra på i FAIK ända tills att jag skulle börja U16. 


När lämnade du FAIK och när hamnade du i Vita Hästen?
- Ja, det var ju där, när jag skulle börja spela U16. Då kände jag att jag ville mer med hockeyn och drog mig till Guldsmedshyttan och spelade där i U16 Elit en säsong, innan det bar vidare till Örebro. Jag spelade ett år även där, och bestämde mig för att söka mig till hockeygymnasiet i Norrköping. Där blev jag alltså kvar och spelade för Vita Hästen i tre säsonger. 

Sen efter gymnasiet så var det dags för ett hockeyäventyr till det soliga Kalifornien!

JOEL OM DRÖMLIVET SOM HOCKEYSPELARE I KALIFORNIEN

Ja, precis, inför den gångna säsongen så var du ju nyss hemkommen efter en säsong i USA där du spelade för Ontario Avalanche i WSHL (samma klubb som tidigare FAIK:are som Henning Danielsson och Sebastian Keskitalo har spelat för). Berätta lite om den säsongen!

Säsongen var riktigt rolig, på alla sätt. Man levde drömlivet där borta. Du vet, vaknade upp i ett varmt Kalifornien varje morgon och gjorde sig redo för träning. Vi tränade på morgonen och sen var man klar runt 13-tiden på dagen. Sen hade man hela dagen på sig att göra vad man ville, åka till stranden och bada, eller åka och kolla på nån NHL-match.


Berätta lite mer om hockeyn där borta!
- Matcherna fungerade så att man mötte samma lag tre matcher i rad, eftersom det är så långa bortaresor för alla lag . Till den "längsta bortamatchen" hade vi över 18 timmars bussresa. Det är även mindre rinkar där borta, vilket jag gillade starkt!


"VÄGEN TILLBAKA EFTER FOTSKADAN VAR VÄLDIGT SEG"

Vi hoppar fram till den gångna säsongen som blev lite speciell, du inledde i Lindlöven och hamnade sedan i FAIK, och här råkade du ut för en besvärlig skada. Berätta lite om hur det gick till om du vill och vägen tillbaka!
 Ja, precis. Det var bortamatch mot Hallstahammar och jag skulle dela ut en tackling, men jag fastnar med foten i isen på nåt sätt precis innan tacklingen och får då min egen vikt över foten.

- Vägen tillbaka var väldigt seg. Jag försökte träna det jag kunde, så gott de gick vilket i princip innebar cykling och överkroppsträning.


Rehab kräver ju ett tålamod utan dess like, men är förmodligen något man stärks av mentalt när man väl är tillbaka fullt ut. Foten var alltså helt bruten?
- Foten var bruten, ja, och det var svårt att komma tillbaka sen i den form man ville ha. Formen är fortfarande inte 100% så det tänker jag fixa i sommar.

"SKÖNT ATT VARA HEMMA IGEN - JAG TROR STENHÅRT PÅ DET HÄR LAGET"

Känns det skönt att vara hemma i FAIK igen efter alla år?
- Det känns riktigt bra att vara hemma igen och jag är omgiven av många bra människor och spelare. 


Fagersta AIK är en förening som just nu genomgår ganska mycket förändring och det kanske har varit lite turbulens i och med att den nya styrelsen tillträdde mitt under brinnande säsong. Förhoppningsvis är det mestadels till det bättre. Är förändringsarbetet något som du har hunnit märka av?
- Ja, absolut. Utifrån det jag har sett så har den nya styrelsen gjort ett jättebra jobb så här långt.


Vad tänker du om satsningen inför nästa säsong när det gäller A-laget?
- Jag tror stenhårt på det här laget inför nästa säsong. Hela upplägget så som jag har fått det presenterat känns kanon.


Har du någon individuell målsättning, saker du vill förbättra?
- Det blir att fortsätta förbättra det mesta mer eller mindre. Det jag tänker lägga mest fokus på är att foten blir bra till hundra procent, samt skottet och klubbtekniken.


BOR I RIDDARHYTTAN & JOBBAR I FAGERSTA

Du bor i Riddarhyttan som jag har förstått det hela. Hur ser det ut vid sidan av isen, jobbar du osv? Kommer du att bo kvar där? 
- Precis! Jag bor i Riddarhyttan med morsan, farsan och min syster Ella. Jag jobbar på Epiroc (en av Fagersta AIK:s stora samarbetspartners/sponsorer) i Fagersta, så tanken är nog att flytta in till Fagersta om ett tag.

- Men jag har varit hemifrån så mycket senaste tiden, så de är väl lite skönt att bli bortskämd här hemma lite grann, hehe.


Helt förståeligt när man flyttat hemifrån så tidigt!
Några sista ord till FAIK-publiken kanske innan vi avrundar med fem snabba?

- Fortsätt med det underbara stödet hemma på Fagerliden! Jag ser redan fram emot att se alla i vinter igen! Ha det bra tills dess!


FEM SNABBA MED JOEL LUNDBERG

Krogen eller Hemmakväll?
- Gillar att vara hemma och spela, så hemmakväll får det bli!

Katt eller Hund?
- Hund!

Mineralvatten eller Nocco?
- Mineralvatten!

Hårdrock eller mello?
- Blytungt att välja ett av alternativen men säger hårdrock!

NHL eller Hockeytvåan?
- Hockeytvåan!!!

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 079-3403409
E-post: This is a mailto link