Hoppa till sidans innehåll

Kampen om Topp 3 fortsätter - Match mot Hallsta borta ikväll

25 JAN 2019 11:51
Det är dags för tredjeplacerade FAIK att möta tabelltvåorna Hallstahammars HK. EN poäng skiljer mellan lagen och allt pekar mot ännu en tuff match. FAIK har öst in mål på slutet men för att vinna behöver vi överlista seriens tätaste defensiv.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2019 11:51

Hallstahammars HK - Fagersta AIK
Hockeytvåan Västra A Omgång 25 av 33. 

Se tabellen, resultat och statistik här (länk, öppnas i nytt fönster):
http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9267

"Seriens näst målfarligaste offensiv mot seriens överlägset tajtaste defensiv" 

Det är en av förutsättningarna inför kvällens match. Förutom att Hallstahammar är ett av de fem lag som producerat över 100 mål (105 mål närmare bestämt) så är man nämligen utrustade med ligans statistiskt sett bästa defensiv.

Framför allt har man ligans klart bästa målvakt mellan stolparna i Rasmus Helmrich som står som ohotad etta i målvaktsligan med räddningsprocenten 93,16% och ett GAA (snittet över insläppta mål per match) på 1.90. 


Matchen sänds förhoppningsvis på FAIK TV (länk till kanalen, öppnas i nytt fönster):
 
https://play.staylive.se/faiktv


Noterbart 1:
Hallstahammar har inte en enda (!) spelare i Topp 25 i totala poängligan. Det är med andra ord en riktig lagmaskin vi möter ikväll.

Noterbart 2:
Hallstahammars HK har bara släppt in 52 mål (!) på hela säsongen vilket alltså ger ett snitt på strax över 2 insläppta mål per match.

Samtidigt snittar laget 4,38 mål framåt. En siffra som visserligen inte är helt pålitlig i och med att vi har några svaga lag i botten som drar upp det snittet.  

Men helt klart är det så att för att vinna i kväll så måste vi spela oerhört disciplinerat och tajt defensivt för vi kan inte räkna med någon målfest framåt. Kvällens match kan man nog se som en liten försmak på det spel som kommer att krävas i ett eventuellt slutspel längre fram.

Noterbart 3:
Senast lagen möttes var den 23 november 2018 hemma på Fagerliden. Den matchen slutade 1 - 0 till hemmalaget FAIK efter att matchens enda mål gjordes av Filip Ullgren #19 i den andra perioden. 

Hur många mål det blir i kväll och vem som blir matchvinnare återstår att se, men chansen är god att den största matchvinnaren blir någon utav lagens respektive målvakter. 

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link