Hoppa till sidans innehåll

Hemsidan möter en revanschsugen Jesper Persson #20

08 JAN 2019 17:06
I kväll gör Matte Wiklund #18 och Jesper Persson #20 comeback efter att ha missat 16 respektive 15 matcher. Hemsidan fick en pratstund med en revanschsugen Jeppe Persson #20 inför kvällens comeback!
  • Skapad: 08 JAN 2019 17:06

Jesper Persson har missat de 15 senaste matcherna pga sin brutna tumme men nu är han äntligen återställd och har ej längre några besvär från skadan. Hemsidan fick tag i den revanschsugne blivande rörmokaren under eftermiddagen för en liten pratstund medan han gjorde sig redo för comeback.

"BARA VIKTIGA MATCHER KVAR"

Tjena Jesper! Nu börjar det verkligen dra ihop sig till match igen, hur känns det?

- Tjenare! Det känns bra faktiskt. Det var ju ett tag sen jag spelade så det blir jäkligt roligt. Sen när man ser till tabelläget så är det ju enbart viktiga matcher kvar så det känns inspirerande.  

Precis, nu är det slut på lunken och det närmar sig den bästa tiden på säsongen. 13 omgångar återstår...
- Ja, det finns absolut ingenting att spara på utan det är bara att köra nu. Vi har inte råd med så många poängtapp heller så vi måste vara på tå varje kväll.

"DET ÄR KLART MAN KÄNNER EN REVANSCHLUST"

Är skadan helt läkt nu?
- Ja, det är den. Jag känner faktiskt inte av någonting längre vilket är skönt. Det känns som att läkningen har gått smidigt även om det tog ett tag.


Du hade haft din poängmässigt starkaste säsongsinledning någonsin då överfallet som orsakade skadan inträffade. Känner du en revanschlust nu eller vilken är drivkraften?
- Ja, skadan kom olägligt. Jag hade inlett bra och vi hade kommit igång riktigt bra hela laget så det kändes väl framför allt väldigt onödigt det som hände. Det är klart man känner en revanschlust. Det som har varit har varit, men nu får vi köra på och jaga en topp 3-placering. Vi har ett bra lag och laget har gått rätt så bra under säsongen så vi har absolut bra möjligheter att klättra i tabellen.

 

"SÄTER... ETT RIKTIGT GRISGÄNG"

Hur ser du på tabellen och fortsättningen av grundserien, hur ska vi göra för att klättra i tabellen?
- Serien är väldigt uppdelad kan man väl säga. Lagen på den övre halvan tappar sällan poäng mot de på den nedre halvan. Det gäller att vi gör vad vi ska i varje match och framför allt att vi är med mot de här lagen på den övre halvan om vi ska klättra.


Några ord inför kvällens bortamatch mot Skedvi/Säter?
- Säter ... ja, det är ju ett riktigt grisgäng. Det är sen gammalt. De spelar som de alltid har gjort. Det blir mycket tjuvnyp. Hemma i Säter så brukar de alltid komma ut jäkligt hårt i början av matcherna. Vi vet ju om det och brukar vara förberedda på det men ändå har det smällt i början av matcherna. Men jag hoppas och tror att vi ska vara med från start ikväll.

"JAG KÄNNER MIG PIGG"

Hur känns den egna formen?
- Jag tycker att det har känts bra på träning. Match är ju en annan grej men jag känner att jag är rätt bra tränad överlag så det borde inte vara några större problem. Jag känner mig faktiskt pigg.


Är det din längsta skadefrånvaro under karriären?
- Nja, jag hade en värre skada under tredje året i hockeygymnasiet. Då tog det 11 månader att läka. Annars har jag hållt mig ganska så hel och frisk. Förutom den här onödiga fingerskadan. 

 

JESPER OM STUDIERNA - OCH NYA ARBETSGIVAREN PALMQVIST VVS AB

Hur går det annars då, vid sidan av hockeyn? Jag vet ju att du håller på och pluggar!
- Ja, som sagt, jag håller ju på och utbildar mig till VVS-montör och så i brist på matcher har jag väl kunnat fokusera på det. Jag har tränat varje dag som vanligt ska tilläggas men det är kul att ha något mer att göra.


På tisdagarna är du i skolan och så jobbar du fyra dagar i veckan hos fagerstafirman Palmqvist VVS AB (som även är sponsorer och samarbetspartners till Fagersta AIK).  Hur går det på jobbet?

- Det går upp och ner, säger Jesper som har lika höga krav på sig själv som vanligt men är ödmjuk inför sina nya uppgifter.

- Det är väldigt svårt men väldigt roligt. Martin (Palmqvist) har ett väldigt stort tålamod med mig så det är jag jättetacksam för. Det går väl sakta men säkert framåt, tycker jag. Det går inte så fort men lite har jag väl lärt mig på 10-12 veckor. Jag tar det små steg i taget.


Hur lång tid ska du studera?
- Först är det skola i ett år, och sen är man väl vanlig lärling i ett par år. Totalt tar det nog en tre år innan jag är klar.


Hur har du tagits emot hos företaget, Palmqvist VVS AB?
- Jättebra. Det var väl svårt att veta innan hur man skulle passa in så man tänkte väl vad man hade gett sig in på. Men jag har blivit väl mottagen och känner att vi har en skön stämning på jobbet.

- Både Martin och hans pappa Kenneth som jobbat med det här hur länge som helst är båda väldigt kunniga och tålmodiga med mig. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att ha dem som kollegor och ser fram emot att de kommande åren.

 

"SKÖNT ATT VI KAN VARA FULLTALIGA IGEN"

Åter till hockeyn och FAIK. Hur är stämningen i laget och gruppen?

- Det är bra stämning. Det är riktigt skönt att vi kan vara fulltaliga nu igen och kan börja trumma igång igen med full trupp.

- Det ska också bli kul att se var vi står. Vi vet ju att vi har ett bra lag och nu kommer vi in med en jäkla energi efter uppehållet.


Hur var uppehållet, har ni fokuserat på några särskilda träningsmoment?
- Vi hade en liten paus och sen har vi tränat på bra. Det har väl varit lite av varje, grunderna hur vi vill spela, men inte gått in på specifika grejer.


Powerplay?
- Vi har förutsättningar att vara riktigt bra i pp och jag tror att det kommer bli bättre.


Blir det "gamla förstakedjan" som spelar ihop igen i kväll?
- Det blir jag, Karl (Hassel) och (Filip) Ullgren som spelar ihop tror jag.


Det ska bli häftigt att se er tillbaka på isen, det tror jag alla tycker!
Stort lycka till ikväll!
- Tack för det! Vi ses ikväll!

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link