Hoppa till sidans innehåll

Första omgången spelad - Rond 1 till Sura

11 MAR 2019 00:29
FAIK äger matchen i den första perioden men tappar initiativet i den andra efter ett par numerära underlägen. Ställningen var sedan 2-2 inför den tredje perioden vilket sedan står sig ända fram till slutminuterna då Sura lyckas avgöra.
  • Skapad: 11 MAR 2019 00:29

Surahammars IF - Fagersta AIK 4-2 (0-1, 2-1, 2-0) 
Match 1 av 10 i Kvalserien Till Hockeyettan a.k.a. Slaget om Bruket Del 1 av 2

Datum: Söndag 10 mars 2019
Plats: Surahallen, Surahammar

Det blev hemmalaget Surahammars IF som till sist tog hem segern i dagens kvalseriepremiär här i Surahammar men det var en seger som satt långt inne. Känslan var att det var en match som hade kunnat sluta hur som helst. De två målen för hemmalaget (som gjordes med knappt 1,5 minuts mellanrum) kom inte förrän då det återstod endast drygt 3 minuter av matchen.

Kvalserien är ju dock som bekant ett race bestående av (minst) 30 perioder ishockey varav minst 27 återstår. Nu laddar vi om för onsdag kväll och omgång två då vi tar emot Strömsbro HC hemma på Fagerliden!


SÖNDAG 10 MARS - OMGÅNG 1:

Surahammars IF - Fagersta AIK 4-2
Strömsbro HC - IFK Munkfors 6-2
Hallstahammars HK - IFK Arboga 4-5


Tabell, resultat, statistik osv finner ni här:

http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/10239

SÅ VAR MATCHEN

FAIK äger taktpinnen och initiativet i matchen från första nedsläpp och vi tar ledningen rättvist efter 12:21 genom #20 Jesper Persson, framspelad av #28 Karl Hassel och #27 Emil Persson. Skotten: 11-12 är i underkant för spelövertaget var större än så.

Den andra perioden blir sedan sönderryckt av utvisningar, bl a en 5+20 min för #10 Casper Sandström men vi gör det väldigt bra trots sju minuter i numerärt underläge. I boxplay-spelet är bl a Samuel Blücher #26 en gigant i försvarsarbetet.

Tyvärr kommer Sura in i matchen med sina numerära överlägen och lyckas vända till ledning med 2-1. Det första målet kom efter en mycket märklig sargstuds i FAIK:s försvarszon som ger ett oväntat läge för Suras Kevin Berglund. Samme Berglund gör sedan även Suras andra mål i powerplay efter en tveksamt dömd FAIK-utvisning.

I slutet av perioden får vi också ett läge i pp och kan till sist återställa likaläget till 2-2. Målet görs av Jesper Persson #20 efter ett fantastiskt vackert samarbete med kedjekollegan Karl Hassel #28. Två vackra flippmackor och ett lika vackert avslut! 

I den tredje perioden så är det hemmalaget som drar det längsta strået. Man vinner skotten klart och sedermera även matchen. Men det var en seger som satt långt inne. Känslan var att det var en match som hade kunnat sluta hur som helst. De två målen för hemmalaget (som gjordes med knappt 1,5 minuts mellanrum) kom inte förrän då det återstod endast drygt 3 minuter av matchen. 

Noterbart är att FAIK hade minst ett par ramträffar under matchen, samt ett par missade frilägen, av både Emil Johansson resp Karl Hassel.

Att vinna premiären innebar givetvis en kanonstart för hemmalaget Sura men det kan inte kännas helt stabilt efter dagens insats. Kvar har man dubbla möten med seriesegrarna i Hockeytvåan Västra A och Västra B, Strömsbro och IFK Munkfors, samt dubbelmötet med ett hungrigt derbylängtande Hallstahammar som spelade jämnt med IFK Arboga i kväll. Ja, för att inte nämna returen mot FAIK om två veckor på Fagerliden. Del 2 av Slaget om Bruket spelas söndagen 24 mars!

Flåset i nacken från de fyra Hockeytvåan-lagen kommer att ge både Sura och Arboga många kalla kårar under de närmaste veckorna.

Härmed stänger vi den här matchen och blickar framåt.

Jaktsäsongen har bara börjat.
Nu jagar vi vidare!

Se alla målen här (länk, öppnas i nytt fönster)

SÅ VAR MATCHEN - ENLIGT ANDRA

- Surahammars IF: "Nervig start på Kvalserien"

Surahammars hemsideskribent Staffan Hesselbäck nämner även det stora antalet högljudda FAIK-supporters som tagit sig till Surahallen denna söndag. 

"Trevligt med mycket publik. 527 åskådare hade tagit sig till Surahallen. Många av dem tillresta Fagerstabor och det hördes från läktaren där gästerna dominerade klart. Skärpning Suringar, eller hade alla halsfluss?"

På onsdag höjer vi volymen ytterligare! 

- Fagersta-Posten: 
"FAIK:s poängkung fortsätter leverera – men missade friläget svider: "Gärna gjort om det"

- Fagersta Nyheter: "TUNG START PÅ KVALET FÖR FAGERSTA AIK – SURAHAMMARS IF VÄNDE OCH VANN"

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link