Hoppa till sidans innehåll

Finsk förstärkning på backsidan

12 JAN 2018 14:22
Reetu Kosonen, 22 år, förstärker Fagersta AIK resten av säsongen! Efter en ganska märklig säsong med träning och spel i flera klubbar, däribland Lindlöven och Sura i Hockeyettan, så var det en nöjd Reetu som återvände till Fagerliden igår kväll.
  • Skapad: 12 JAN 2018 14:22

Tvåvägsbacken Reetu Kosonen är klar för Fagersta AIK resten av säsongen!

Den pågående säsongen 2017-2018 har varit lite speciell. Han inledde försäsongen i Lindlöven, topplag i Hockeyettan, och spelade fyra träningsmatcher, men det var svårt att ta en plats bland de 6 främsta backarna i den lika breda som meriterade truppen. Därefter bar det i stället av till Fagersta AIK där han tränade med laget i lite drygt en månad och lärde känna killarna. Av olika anledningar (ej sportsliga) så blev det inget kontrakt med FAIK den gången, utan det blev tillbaka till Lindlöven i ytterligare 1½ månad där han deltog i samtliga träningar med deras hårdsatsande A-lag.

Reetu, som enligt egen utsago inte varit "i så här bra form" på länge, fick sedan chansen i Surahammars IF, innan det nu alltså öppnade sig en lucka för att återvända till FAIK. Denna gång för att både träna och spela!

Trots andra anbud bl.a. från Hockeyettan så kände Reetu att han ville komma tillbaka Fagersta och hjälpa laget att nå så långt som möjligt, och han kommer även att flytta hit (redan i morgon) i stället för att pendla från Lindesberg som han gjorde under tiden i Sura.

Efter torsdagskvällens sköna återkomst till Fagerliden och träning med FAIK, så var det dags för lite "förhandling" med sportkommittén innan kontraktet var undertecknat. Hemsidan passade självklart på att prata vidare med honom efteråt, och det var en nöjd och laddad finländare som berättade om sig själv, om sin bakgrund, om nutid och framtidsplanerna. Läs intervjun här på hemsidan som kommer snart!

Skribent: Mathias Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 079-3403409
E-post: This is a mailto link