Hoppa till sidans innehåll

En gammal bekant tar plats i båset

2017-05-30 18:14
Jakten på tränare till A-laget är över. Den gångna helgen blev det klart vem som basar i båset på Fagerliden under kommande säsong och det är ingen mindre än Alf "Affe" Spolander som återvänder till FAIK efter några säsonger i andra klubbar.
  • Uppdaterad: 2017-05-30 22:00

Efter att ha fört samtal om (och med) några tänkbara tränaralternativ så hittade vi till sist en lösning som kommer passa FAIK och det nya lagbygget som handen i handsken! 

Säsongen 1994-1995 stod "Affe" som assisterande tränare i FAIK-båset och på isen på den tiden fanns bl.a. legendarer så som bröderna Krister och Micke Sandström, Niklas Söderström, Peter Markström m.fl. Sedan dess har det faktiskt blivit hela åtta säsonger som huvudtränare i FAIK, fördelat på ett par olika sejourer varav den senaste säsongen var 2012-2013.

När han inte har hållt ställningarna hemma på Fagerliden så har han hunnit med att vara huvudtränare i allt ifrån IK Pantern (Malmö) till IFK Kumla, Avesta BK och Hedemora SK. Det har alltså framför allt handlat om tränaruppdrag i Hockeyettan och Hockeytvåan, men säsongen 2006-2007 stod Affe som har en elittränarutbildning faktiskt som assisterande tränare i dåvarande Elitserielaget Mora IK tillsammans med Pär Djoos och huvudtränare Harri Rindell. På isen basade de över välkända spelare så som Pavel Brendl, Teemu Elomo, Tomas Skogs m.fl.

Det finns alltså gott om gedigen hockeykunskap, hjärta och rutin i FAIK-båset i vinter - inte minst då Alf Spolander kommer få sällskap av Peter Bergström som fortsätter sin resa som assisterande coach i Fagersta AIK ännu en säsong.

De senaste två säsongerna har Alf Spolander spenderat i Ludvika HF där han har coachat ett tappert kämpande lag som dock till sist åkte ur Hockeytvåan efter kvalspel. Mer om det som varit men framför allt om tankarna inför sitt nya uppdrag kommer han få berätta själv i en kommande intervju här på sajten.

Hemsidan fick tag på en för tillfället upptagen huvudtränare under tisdagen och hann i alla fall ställa den klassiska frågan: 

Hur känns det att komma tillbaka till FAIK igen?
- Jag har inget ont att säga om Ludvika som jag hade under 2 års tid, men det ska bli jäkligt roligt och skönt att komma hem igen. Jag är riktigt taggad på att få stå i rätt bås i vinter!


Ordförande Keijo Jokiniemi om tränarfrågan:
- Jag är jättenöjd med att det äntligen har löst sig. Affe är framför allt även grabbarnas val av tränare, precis som Uffe Hedberg var inför förra säsongen, så detta kommer bli riktigt bra. Nu när tränarfrågan är löst så kommer vi kunna presentera både förlängningar av kontrakt och fler nyförvärv inom kort!

Skribent: Niclas Vennsten & Matte Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 0223-10133

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Cronimet

Atlas Copco

Coop Extra Fagersta

Systemair

VB Energi
Fagersta Motorforum

Fårbo mekaniska

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0223-101 33
Fax: 0223-165 30
E-post: This is a mailto link