Hoppa till sidans innehåll

Dags för Omgång 9 - Tre lag på samma poäng

31 MAR 2019 12:09
Välkomna till säsongens sista hockeysöndag på Fagerliden. Matchen mot femteplacerade IFK Arboga börjar redan 16:00 (kolla så att ni har ställt om klockorna). FAIK är ett av tre lag som kämpar om andraplatsen i kvalserien. Kom igen Faiken!
  • Uppdaterad: 31 MAR 2019 12:09

Fagersta AIK - IFK Arboga 
Kvalserien till HockeyEttan Omgång 9

Datum: Söndag 31 mars 2019 kl. 16:00
Plats: Fagerlidens ishall

Sibylla

Söndagens Matchsponsor Sibylla Fagersta finns på plats med bl.a. ansiktsmålning och fiskedamm för alla barn!


Företaget delar även ut pris till Matchens lirare i respektive lag samt lottar ut två burkar med sin populära Sibylla-korv till två lyckliga vinnare i sittplatslotteriet.


Förra söndagen hade vi säsongens bästa publiksiffra då vi nådde "fyrsiffrigt" med 1008 åskådare. I fredags hade vi åter en bra publiksiffra hemma mot IFK Munkfors med 727 personer på plats. Nu ser vi fram emot ännu en härlig hockeysöndag med storpublik på Fagerliden!

Även denna söndag är det åter dags för "hockeyettan-motstånd" då IFK Arboga kommer på besök för det tuffa returmötet med hemmastarka Fagersta AIK. Den första matchen mellan lagen slutade med en solklar FAIK-seger med 6-3 på bortaplan i omgång 4.

IFK Arboga rankades av många förståsigpåare som det starkaste laget i Kvalserien men laget har inte fått spelet att motsvara förväntningarna utan befinner sig i skrivande stund på nedflyttningsplats och ser nog inte ens ut att ha en teoretisk chans längre att nå den där andraplatsen.

Fagersta AIK däremot står på samma poäng som Strömsbro och Munkfors och vi har fortfarande allt att spela för. Med tanke på hur jämnt det är i tabellen så skulle det kunna bli en målskillnadshistoria på onsdag så varje mål är enormt viktigt.

Tabellen

Vi ses på Fagerliden om några timmar!

Nu bär vi fram grabbarna till tre otroligt viktiga poäng i slutstriden av Kvalserien till HockeyEttan!


BILJETTINFO KVALSERIEN

Vuxen: 60 kr (egen sittplats: +10 kr)
Pensionär/studerande: 30 kr (egen sittplats: +10 kr)
Barn/ungdom under 15 år: Gratis
Matchprogram: 20 kr
Betalsätt: Kontant eller Swish.

VIKTIGT OM SÄSONGSKORT/KVALSERIEKORT

- KVALSERIEKORTEN
I Kvalserien till HockeyEttan gäller Kvalseriekorten, som såldes fram till och med 10 mars, som entrébiljett samt till sittplats om man har bokat en egen sittplats för hela kvalet.

- DE RÖDA SÄSONGSKORTEN
De enda röda säsongskort som fortfarande gäller är säsongskorten som är utställda på FÖRETAG (sponsorer).

De röda och gula säsongskorten som köpts av Privatpersoner till Grundserien 2018/2019 gäller alltså inte för Kvalserien som tidigare meddelats.


Fagersta AIK - IFK Munkfors 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)
Kvalserien till HockeyEttan Omgång 8

Datum: Fredag 29 mars 2019 kl. 19:00
Plats: Fagerlidens ishall

Publik: 727 åskådare 

Skotten
: 26-36
Utvisningar:
FAIK 5 x 2 min, 2 x 5+20 min
Munkfors 5 x 2 min, 1 x 5+20 min

Matchprotokollet: http://stats.swehockey.se/Game/Events/439893

Efter att vi får ett mål bortdömt i första perioden så tippar i stället vågskålen över till gästerna som gör två mål på raken i början av den andra perioden. Vi tar en tidig Time-out efter 28:01, men i stället för någon förändring av "momentum" så drabbas vi i stället av tre raka utvisningar som blev mycket omdiskuterade. Vi står upp och är faktiskt hundraprocentiga i Penalty Killing trots den stora frustrationen över domsluten som hänger över hela matchbilden.

I tredje perioden gör vi ett gott försök till slutforcering men ett smart spelande bortalag får matchen precis dit de vill och kan spela på resultatet. När vi i slutminuterna tar ut målvakten för att spela 6 mot 4 så hinner vi sedan knappt ta oss in i anfallszon förrän Munkfors slovak Ivan Jakubik skickar iväg en dragare som glider in i den tomma hemmakassen.

En del röriga situationer avslutar sedan matchen och ett par matchstraff delas ut.

Viktigast just nu är att ingen viker ned sig utan bara skakar av sig detta och laddar om för söndagsmatchen hemma mot IFK Arboga.
___

Omgång 8 - Fredag 29 mars 2019

Fagersta AIK - IFK Munkfors 0-4
IFK Arboga - Strömsbro HC 2-5
Hallstahammars HK - Surahammars IF 1-4

KVALSERIETABELLEN EFTER 8 OMGÅNGAR

Tabellen

Vi noterar att IFK Munkfors som trots sin dåliga start nu är med i racet i allra högsta grad. Samtidigt vinner Strömsbro sin match och vi har tre lag på samma poäng inför de två slutrundorna där alltså andraplatsen ligger i potten.

Surahammars IF kan vi väl betrakta som seriesegrare och klara för Hockeyettan efter sin andra raka derbyvinst över Hallsta.

Samtidigt har väl söndagens motståndare IFK Arboga knappt ens en teoretisk chans kvar att behålla sin status som HockeyEttan-klubb och får av allt att döma börja om i Hockeytvåan till hösten.

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link