Hoppa till sidans innehåll

Dags för hemmamatch!

2017-10-10 11:14
Ikväll är det dags för tredje seriematchen och denna gång är det Hedemora SK som kommer på besök. Serieledarna Fagersta AIK har full pott efter två matcher medan tredjeplacerade HSK har lyckats spela oavgjort i alla sina tre matcher.
  • Uppdaterad: 2017-10-10 14:56

Fagersta AIK - Hedemora SK

Tid: 10 oktober kl. 19:00
Plats: Fagerlidens Ishall, Fagersta. 

Inför nedsläpp.

Fagersta AIK har inlett seriespelet starkt med två raka trepoängare, men den som har sett matcherna vet att det ändå finns saker att fila på. Detta märktes på coach Spolander som under måndagskvällens fartfyllda träning fick använda stämbanden när han manade på grabbarna.

I kväll är det dags att möta ännu ett av förhandstippade topplagen i serien, Hedemora SK.

Hemsidan kollade lagets status inför kvällen med ass. coach Peter Bergström.

- Ströberg, Forss och Felix saknas idag. Reetu (Kosonen) är fortfarande inte spelklar, meddelar Peter.

Hedemora SK har inlett med tre raka oavgjorda matcher, varav den senaste (i fredags, hemma mot HC Flyers) också gav laget en bonuspinne i förlängningen och därmed första segern. Matchvinnare i matchen som slutade hela 6-5 blev unge Malte Dahlstedt, 18, som är ett stort offensivt hot som vi måste se upp för även denna säsong. Trots att han född så sent som -99 så är detta hans tredje säsong i A-laget, och förra säsongen gjorde han hela 29 poäng på 26 matcher. 

En annan stor talang som just återvänt till klubben är Marcus Moberg (också född -99) som i veckan återvände efter ett par säsonger i Brynäs- och Leksands J18- och J20-lag. Oklart om han spelar redan i kväll, men det finns en stor möjlighet att det blir så. 

Poängligan. 
Annars när det gäller totala poängligan i Hockeytvåan Västra B så hittar vi Hedemoras Viktor Widing (yngre bror till Daniel, SHL/Tre Kronor) i topp, på 6 poäng (1+5), strax före lagkamraterna Linus Goude och Emil Eriksson, båda på 5 poäng.
Att det finns offensiva kvaliteter i HSK är ingen nyhet så det gäller att vi kan spela smart i försvaret och hålla oss från utvisningsbåset.

Någon som också gjort 5 poäng (3+2), men på en match mindre spelad är FAIK:s Jesper Persson. Med lite mer skärpa och medstuds hade det kunna blivit ännu fler poäng för Jesper, som ständigt skapar chanser i motståndarnas försvarszon. 

Powerplay.
Powerplay-spelet har sett ganska snarlikt ut för båda lagen, 2 mål på 13 försök (15,38%) för FAIK, och 2 mål på 14 försök (14,29%) för HSK. Kan vi få upp de här siffrorna så kan det vara en avgörande faktor, så väl ikväll som i kommande matcher.

Målvaktsspelet.
Målvakten är alltid en viktig komponent för att lyckas, kanske rent av den allra viktigaste. I hemmalaget har #30 Tobbe Bergström inlett på ett mycket övertygande sätt, och efter två matcher snittar han 94,29% i räddningsprocent. 

Hedemoras  målvaktsduo Mikael Gråbo (stått 2 matcher) och Anton Rappendal (stått 1 match) har tillsammans släppt in hela 15 mål på tre matcher vilket ger dem båda en bottenplacering i målvaktsligan, med 83,02 respektive 83,78 i räddningsprocent. En dålig start är en sak, men självklart kommer de båda att lyfta sig under säsongen och säkert redan i kväll mot FAIK.


Förra tisdagen kom hela 454 personer och såg hemmapremiären på Fagerliden.

Hockeytvåans bästa publik, utan tvekan! 

Vi syns ikväll igen! Alla till Fagge!

Skribent: Matte Erixon
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 0223-10133

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Cronimet

Atlas Copco

Coop Extra Fagersta

Systemair

VB Energi
Fagersta Motorforum

Fårbo mekaniska

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0223-101 33
Fax: 0223-165 30
E-post: This is a mailto link