Hoppa till sidans innehåll

Coach Varjomaa inför Falun borta

12 FEB 2019 17:18
Hemsidan ställde några frågor till huvudtränare Sebastian Varjomaa inför kvällens match borta mot Falu IF. Han berättar även bl a om hur han ser på lagets positiva formkurva och om hur förra veckans två hemmamatcher upplevdes från båset.
  • Skapad: 12 FEB 2019 17:18

Idag åker tabelltvåorna Fagersta AIK till Falun för att möta tiondeplacerade Falu IF. Med fyra omgångar kvar att spela så har vi 5 poäng upp till serieledande Strömsbro som förstås känner flåset i nacken både från FAIK och Hallsta på tredje plats nu när spelet har gått trögt och segrarna har uteblivit efter nyår.

Just nu har vi 6 poäng ner till Valbo nedanför playoff-strecket och vi hoppas och tror att vi har en bra chans att greja en topp 3-placering. 

Hemsidan fick några ord med huvudtränare Sebastian Varjomaa inför kvällens bortamatch.

Tjena Varjen!
Tänkte att du kunde få säga något om de två senaste matcherna. Om vi börjar med matchen förra tisdagen hemma mot Strömsbro, hur upplevdes den från er i båset/isen?
 
- Matchen i tisdags upplevde vi som en väldigt tempostark match. Det märktes att det var två lag som ville spela hockey så det var kul att vi kunde bjuda publiken på en seger. Arbetsinsatsen var närmast 100-procentig. Det tar vi med oss.

Den var ju lite hajpad på förhand i och med att det var seriefinal och storpublik. Kände ni att det blev lite extra drag å publiktryck?

Det är kul med känslor och väldigt kul med mycket publik. Det ger så klart extra energi till grabbarna. 


Sen blev det seger igen mot Avesta BK hemma i fredags, hur var den matchen?
Det var kul med bruksderby igen. Det brukar alltid bli kampfyllda matcher och det blev det väl delvis också i fredags. Derby är alltid derby så vad som helst kan hända, men vi jobbade hårdare och vann rättvist.


Det är ju lite jinxvarning på att prata om segersviter och liknande så det skippar vi nu men det har ju helt klart gått bra efter nyår. Är ni förvånade eller känns det mer som att det är nu vi börjar få se det riktiga FAIK?
- Vi är inte förvånade att det har släppt. Vi hade en tung period precis innan jul men samtidigt har vi tränat på ganska hårt. Det kanske vi förlorade på innan jul men det har vi igen nu. Vi känner oss fysiskt väldigt starka genom att vi orkar spela i ett högt tempo.


Ja, förutom återkomsten av skadade spetsspelare som det har varit mycket fokus på så måste det ju vara även spelmässiga faktorer som gör att spelet funkar allt bättre överlag. Tycker ni att laget har spelat ihop sig under säsongen och nu följer sättet ni vill spela?

- Självklart hjälper det att alla är friska. Sen hade vi många nya spelare i truppen och en ny tränarstab så det tar ett tag innan allting sätter sig. Det känns som om spelet sitter bättre och bättre. 


- Vi försöker utveckla vårat spel varje match och varje träning. Det blir mer och mer diskussioner om små situationer på isen också vilket är positivt. Vi tycker att spelarna försöker följa vårt spel och det blir bättre hela tiden. Sen kommer vi alltid hamna i situationer som inte går att förutse men då ska vi lösa detaljerna med kommunikation, disciplin och kreativitet.


Firade ni födelsedagsbarnet Micke Joona efter matchen i tisdags?
- Vi firade Micke med 3 poäng. Det var allt Micke önskade sig!


Hur går tankarna inför kvällens match i Falun mot Falu IF?
- Vi har revansch att kräva på Falun. Bra fart på träningen igår. Jag tror att vi kommer göra en bra och fokuserad match..Någon hälsning till alla fans efter förra veckans två hemmamatcher?
- Jäkligt kul att se så många FAIK:are på läktaren i tisdags och att många kom även på derbyt i fredags. Det är grymt roligt att folk skippar Let's dance eller vad f-n det är på tv och kommer och stöttar oss i stället. Det är väldigt uppskattat. Ni betyder mycket för oss!


Vem avgör i kvällens match mot Falu IF?

FAIK avgör. Det räcker för mig.

- Kom gärna och stötta oss och se matchen på plats!Håll koll på FAIK TV på deras Facebook-sida: www.facebook.com/FAIKTELEVISION (de lär meddela där huruvida det blir någon sändning idag eller ej)

Det går även att följa matchprotokollet live här: http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Live/9267

Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link