Hoppa till sidans innehåll

Bortamatch mot Valbo ikväll

27 NOV 2018 14:10
Efter den enormt viktiga segern mot Hallsta (1-0) i fredags så är det nu dags för nästa tuffa uppgift då tredjeplacerade FAIK reser till Valbo för att möta tabellfemmorna Valbo HC.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2018 14:10

Valbo HC - Fagersta AIK
Hockeytvåan Västra A Omgång 15

Datum: Tisdag 27 november 2018
Plats: Nickback Arena, Valbo

Det är dags för nästa tuffa match i Hockeytvåan Västra A och åter igen är det en match utav riktig toppmöteskaraktär då vi möter Valbo HC på bortaplan. Senast lagen möttes var den 16 oktober hemma på Fagerliden i en jämn match som FAIK vände och sedermera vann med 4-3 (efter straffläggning). Detta efter att vi gjorde en sämre andraperiod och låg under med 1-3 men som så ofta var det sedan vi som var starkast i tredje perioden.

Precis som Hallstahammar senast så har Valbo ett skickligt lag som kommer att vara med och slåss om en topplacering hela vägen in i kaklet. Och precis som Hallsta har laget även en match mindre spelad och befinner sig strax bakom oss i tabellen (på 5:e plats). 

Valbo HC är ett jämnt lag utan några riktigt utpräglade "poängkungar" men man har en välkomponerad trupp med mycket rutin och talang. En talang som måste nämnas är 19-årige målvakten och egna produkten, Alexander Flink, som statistiskt sett är seriens bästa målvakt både sett till räddningsprocenten med 93,7% räddningar och GAA-snittet på 1,9 insläppta/match. 

SPECIAL TEAMS - EN LITEN "JÄMFÖRELSE"

POWERPLAY - Valbo HC
Med 15 gjorda mål på 61 försök så är Valbo HC tredje bäst i serien i det viktiga powerplay-spelet, och man har gjort mål mål på drygt vart fjärde pp (24,59%).

POWERPLAY - Fagersta AIK
Fagersta AIK har börjat klättra allt mer i powerplay-ligan efter att inledningsvis ha haft svårt att få det att lossna i den spelformen. Senast mot Hallsta så blev det ju dock bara ett mål framåt men faktiskt så gjordes det målet i powerplay vilket innebar lagets sjunde pp-mål för säsongen. Med 7 mål på 37 försök har vi en effektivitet på 18,92% och med det är FAIK numera på tionde plats i pp-ligan. 

VALBO FÅR SPELA 37 PROCENT FLER POWERPLAY ÄN FAIK
Notera att Valbo HC har fått hela 61 utvisningar "med sig" på bara 13 matcher, medan FAIK:s motståndare hittills bara har dragit på sig totalt 37 utvisningar på, och det på 14 matcher. Endast bottenplacerade Avesta BK har fått färre utvisningar med sig (34 st). Vi har noterat det tidigare och dessa siffor är fortfarande lika anmärkningsvärda.

Kansle är helt enkelt motståndarlagen mycket snällare då de möter just FAIK (inte så troligt) jämfört med då de möter exempelvis Valbo HC (spelat 61 st powerplay hittills), Skedvi/Säter (67 powerplay) eller Strömsbro (67 powerplay) eller kanske används olika måttstockar i bedömningen? Eller handlar det om att vi står upp bättre än andra lag och inte "dyker" direkt någon petar lite på skridskorna, och att domarna därför missar att ta utvisningarna?

Det tåls att funderas på men om detta mönster fortsätter på samma vis även i kväll så kommer vårt starka boxplay troligtvis att behövas några gånger ikväll för att stå emot seriens tredje vassaste pp.


PENALTY-KILLING - Valbo HC
Valbo HC är hittills seriens fjärde bästa lag i PK-spelet, med 7 insläppta mål på 43 utvisningar (83,72%).

PENALTY-KILLING - Fagersta AIK
Fagersta AIK har seriens näst bästa PK% och vi har hittills hållit tätt i boxplay 86,54% av gångerna. På 52 utvisningar så har vi endast släppt in 7 mål. 


BÅDA LAGEN STARKA I BOXPLAY - MEN FAIK UTVISAS OFTARE
Tillsammans med de två bottenplacerade lagen Avesta BK (94:59) och Sandvikens IK (95:14) så har Fagersta AIK (93:53) spelat klart flest minuter i numerärt underläge av samtliga lag. Jämförelsevis så har kvällens motståndare Valbo HC suttit "en kvart" mindre i utvisningsbåset (78:49).

Extra starkt kan tyckas att vi ändock är det näst bästa laget i ligan i boxplay. Med tanke på utvisningsminuterna är det rent av ett måste att vi fortsätter att vara mycket starka i denna spelform.  [ FÖRRA OMGÅNGEN ]

Fagersta AIK - Hallstahammars HK 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Hockeytvåan Västra A Omgång 14

Målet

Datum: Fredag 23 bovember 2018
Plats: Fagerlidens Ishall

Skott: 23–24
Utvisningar: FAIK 5 x 2 min, Hallsta 5 x 2 min

Period 3: -

Period 2:

1–0 (12.49) #17 Filip Ullgren (#28 Karl Hassel, #22 Simon Jokiniemi)

Period 1: -

Publik: 334

Fagersta-Posten: "Målgladast i serien – då krigade sig FAIK till en 1–0-seger: "Händer inte så ofta i division 2"

Fagersta Nyheter: "MÅLSNÅLT NÄR FAIK KLÄTTRADE I TABELLEN"
Skribent: Hemsidan
Epost: Adressen Gömd

Fagersta AIK

Aspelinvägen Fagerliden

737 48 Fagersta

This is a mailto link

Kansli: 079 - 340 340 9

Gilla oss på Facebook:


Våra huvudpartners
2018-2019:
Bauer

Epiroc
Cronimet

Datile AB - Snabb IT-support
Coop Extra Fagersta
Systemair 

Grantek

Fagersta Motorforum
VB Energi

Ica Centrum

stainless

Fagersta Brukshotell

Fagersta Kommun 

Stöd Fagersta AIK

räknare
Antal besökare

Postadress:
Fagersta AIK - Ishockey
Aspelinvägen
73748 Fagersta

Kontakt:
Tel: 0793403409
E-post: This is a mailto link